„Srpski san“ sniman na Ponikvama

UŽICE – Kadrovi za studentski kratkometražni film „Dreams“ u režiji Anđele Andrić, a u produkciji Fakulteta za medije i komunikacije snimani su na aerodromu Ponikve.  Ova studentska komedija prati taksistu koji je živeo jugoslovenski i američki san, a koji sada taksira rodnom zemljom u Yellow Cab traktoru koristeći dolazak američke delegacije da ostvari srpski san.

„Razlog zbog koga sam želela da režiram film za koji sam pisala scenario, jeste velika želja da se na satiričan, ironičan, a time i komičan način, poigram sa samom idejom i ideologijom sna, bilo da je u pitanju jugoslovenski, američki, srpski ili bilo koji drugi prototip „idealnog“ sna. Čini se da je taj, nedosanjani san, uvek negde preko, kod onih drugih, i da nama, Srbima, koji smo izvan te „zone komfora“, nekako uvek izmiče, ali i da ne prestajemo da ga jurimo – što predstavlja ideologiju koju protagonista filma i propagira tokom nadrealističnih putovanja“, rekla je rediteljka.

Poseban akcenat u filmu je stavljen upravo na „Srpski san“ koji u filmu podrazumeva boemski i veseli  život, slobodu, rakiju, lepe žene i ono nikad dosanjano, slatku osvetu Amerikancima.

Glavni glumac je Dragan Jovanović u ulozi taksiste, u ulozi policajca je Marko Gvero, Momčilo Murić u ulozi kuma, Ana Đorđević u ulozi stoperke, Vahidin Prelić u ulozi političara, Aleksandar Kecman u ulozi pomoćnika političara, Divna Marić u ulozi konobarice, Dejan Maksimović u ulozi ljubavnika, Emilija Nestorović u ulozi ljubavnice i najmlađi članovi glumačke ekipe Andrej i David Jovašević u ulozi dečaka.

Premijera filma se očekuje u septembru, navodi se na sajtu grada Užica.

You may also like...