„Srpski dani osiguranja“ na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Na Zlatiboru su u toku „Srpski dani osiguranja“, koji se održavaju pod sloganom „Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme“. Ovaj stih Miroslava Antića preuzet je, kako kažu organizatori, kako bi se istakao značaj preuzimanja lične odgovornosti i inicijative.

Guvernerka „Narodne banke Srbije“, Jorgovanka Tabaković, istakla je da osiguravajuća delatnost nije sektor, već industrija koja proizvodi konkretan proizvod, a to je sigurnost ljudi u neizvesnim vremenima.

„Mogu da konstatujem da smo u protekloj deceniji ostvarili ciljeve koji su stavljeni pred nas. Bili smo posvećeni zaštiti interesa osiguranika, a obezbedili smo stabilne uslove poslovanja za sektor osiguranja. Period iza nas je decenija stabilnog rasta. Konkretno, iznosi kapitala, ukupne imovine, tehničkih rezervi i premije životnih osiguranja više su nego udvostručeni“, rekla je Tabaković.

Učesnici skupa istakli su važnost stabilnosti ekonomskog sektora, jer bez toga nema ni zdravog finansijskog sektora, nit obrnuto.

„Srpski dani osiguranja“ održavaju se po šesti put, a na njima će osim predstavnika osiguravajućih društava i državne zvaničnike, kao i inostrani gosti, poput belgijskog profesora, Karela Van Hulea. Biće reči i o izmenama zakonske regulative koja se tiče osiguranja,

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.