Sredstvima iz oportuniteta podržana tri užička projekta

UŽICE – Ovogodišnjim sredstvima iz oportuniteta biće finansirani projekti Narodnog muzeja i Narodne biblioteke Užice sa 9,3 miliona dinara.

Za zamenu stolarije na jednom od objekata Narodnog muzeja opredeljeno je oko 7,5 miliona dinara.

Narodna biblioteka Užice dobila 1,8 miliona dinara za nabavku namenskog automobila za dostavu knjiga osobama sa invaliditetom i korisnicima u seoskim područjima, kao i za praćenje i vršenje nadzora u opštinskim bibliotekama.

Muzej
Foto: grad Užice

Za Zdravstveni centar Užice opredeljeno je pet miliona dinara za nabavku kombi sanitetskog vozila za potrebe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Arilju.

Po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta), Vlada Republike Srbije donela je rešenje o raspodeli 500 miliona dinara na 139 projekata od javnog interesa.

Biblioteka
Izvor: grad Užice

Realizacijom projekata biće omogućena bolja zdravstvena zaštita građana, povećan kvalitet obrazovanja, poboljšan sistem socijalne zaštite, kao i unapređen kulturni sadržaj, navodi se u obrazloženju Ministarstva pravde, odakle poručuju da će i ubuduće kroz javne konkurse za dodelu sredstava ovo ministarstvo nastaviti da finansira projekte od javnog značaja.

Izvor: grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.