Srednjoškolci, a preduzetnici (VIDEO)

POŽEGA – Zimsko vreme stiglo je pre zvaničnog početka zime, a to su na svojoj koži već osetile napuštene životinje. Ipak, bar u Požegi o njima ima ko da brine… grupa učenika Poljoprivredne škole „Ljubo Mićić“, sa mentorom i Udruženjem za zaštitu životinja „Spasa“ iz ove opštine, specijalno za pse lutalice, osmislila je montažne kućice, koje će im olakšati zimu.

Aleksandar Đurašević jedan je od članova tima koji je improvizovanu kućicu od kartonske kutije i stiropora unapredio u funkcionalnu, montažnu kućicu za pse.

Ideja je potekla od požeškog Udruženja za zaštitu životinja „Spasa“, koje je u talentovanim srednjoškolcima pronašlo vredne saradnike.

Montažne kućice za pse nisu jedina ideja koja je prerasla u proizvod učeničkih kompanija škole „Ljubo Mićić“ u Požegi. U skladu sa izabranom školom, Veljko Knežević bio je član ekipe koja je proizvodila kozji sir.

Ovi mladi preduzetnici pravili su i proizvode od meda, a posebnu pažnju na republičkom takmičenju privukla je ženska torba sa unutrašnjim osvetljenjem – potrebna svakoj ženi. Preduzetnički duh im je doneo dosta takmičenja i nagrada, a najponosniji su na onu koja se odnosi na timski duh.

Vrednost angažovanosti koju ulažu, prepoznala je i lokalna organizacija „Forca“, koja u svom radu, već 20 godina, poseban akcenat stavlja na unapreženje kvaliteta života mladih.

U ovom trenutku, dovoljno bi bilo proizvesti 20 montažnih kućica za pse lutalice u Požegi. Kada se toj cifri doda ona neophodna na teritoriji cele Srbije, ukoliko novca bude dovoljno za sve, požeški srednjoškolci, imaće pune ruke posla.

 

You may also like...