Sreća na strani Dinamik VIP Pay (VIDEO)

UŽICE – U triler završnici košarkaši Dinamik VIP Pay su imali više sreće pa su uspeli da ostvare pobedu 82:81.

Utakmica između Slobodei Dinamika privukla je pažnju samo 250 gledalaca. Možda je na posetu utcalo finale Rima Novak Đoković-Rafa Nadal, ali realno gledano ova utakmica je zaslužila veći broj gledalaca.

Dinamik je zahvaljujući Đoku Šaliću mnogo bolje otvorila meč i došla do prednosti od 9:0, da bi Sloboda sa pet vezanih poena smanjila rezultat. Nisu gosti hteli da popuste gas pa su na polovini prvog perioda vodili16:5. Sloboda se nekkao „dozvala“ i ovu četvrtinu završila u minusu od 6 poena. Kako su gosti krenuli u prvoj, tako su domaći otpočeli drugu četvrtinu. Serijom 9:0 dolaze do prednosti 26:22. U narednom napadu Krstić je faulirao Šalića, sa čim se nije složio Lučić pa je zaradio tehničku grešku. Centar gostiju precizan i donosi izjednačenje, a Veličković trojkom vođstvo. Zanimljiva situacija se dogodila na 4 minuta do kraja druge četvtine kada je Lučić bio iznerviran neangažovanošću Crnića, odmah je pozvao Ćubića da uđe u igru, a Crniću dao ključ od svlačionice. Do kraja poluvremena razigrani Šalić pogađa iz svih pozicija, a ovaj period zatvara trojkom za konačan rezultat poluvremena 38:44.

U nastavku Dinamik Vip Pay nije želeo da prepusti ništa slučaju pa je preko razigranog Šalića držao rezultta pod kontrolom i dobio treću deonicu 19:17, za konačan rezultat ovog perioda 63:55. Serijom 8:0 Sloboda dolazi do egala, 63:63. Na 6 minuta do kraja utakmice Sloboda prvi put dolazi do vođstva i to zakucavanjem Simića, 67:65. Dinamik ulazi u problem sa centarskom linijom jer su i Šalić i Ostojić brzo napravili po četiri faula, kao i Stepanović koji mora iz igre, a Trajković postiže 2+1, zbog faula Kutlešića.

U sledećem napadu Trajković je siguran  i za dva poena, pa Sloboda ide na +4, 73:69. Veličković trojkom vraća neizvesnost u meč,  a Kutlešiić sa linije slobodnih bacanja Dinamik Vip Pay do prednosti 74:73. Sloboda mini serijom od 5:0 preuzima vođstvo a poslednji minut donosi veliku rezultatsku neizvesnost. Raspoloženi Veličković na 30 sekundi do kraja, trojkom vraća prednost Dinamiku Vip Pay 80:78, a istom merom na 14.5 sekundi do kraja uzvraća na drugoj strani Trajković, 81:80.

Mijović zove tajmaut, i bira napad iz protivničke polovine. Trajković petim faulom na liniju slobodnih bacanja šalje Kutlešića koji je oba puta bio precizan, a Slobodi je ostalo malo više od sedam sekundi da proba da postigne koš i dođe do pobede. Tadić je krenuo u realizaciju ali je „popio“ bananu od Rakićevića i tu je bio kraj. 81:82.

Najefikasniji u obe ekipe je bio Đoko Šalić sa 27 poena i impozantim šutem ( 6/6 za jedan, 9/10 za dva i 1/1 za tri poena) i 11 skokova.

Pored njega dvocifreni su bili Kutlešić sa 13, Stepanović sa 12 i Veličković sa 11 poena. Kod Slobode Trajković je ubacio 17, Tadić 14 a Simić 13 poena. Sve u svemu viđena je dobra i uzbudljiva utakmica u kojoj je na kraju sreća pogledala košarkaše Dinamik VIP Pay.

Sloboda u narednom kolu gostuje Mega Bemaksu.

You may also like...