Srbija u dubokom minusu, u Sjenici -27

BEOGRAD –Najhladnije je jutros, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Sjenici, gde je u osam časova izmereno čak minus 27 stepeni.

Zatim sledi Leskovac sa minus 25, a ne zaostaje mnogo ni Kopaonik sa minus 24, te ni Kuršumlija sa minus 23.

U Somboru, Požegi je minus 22, a u Ćupriji minus 21, dok se prestonica Beograd jutros „probudio“ sa temperaturom od minus 14 stepeni.

U Srbiji će do srede biti veoma hladno, nastavljaju se ledeni dani sa jutarnjom temperaturom od -18 do -10 stepeni a lokalno i niže, u planinskim predelima i oko -25 stepeni.

Najviša dnevna od -12 do -5 stepeni.

Danas će na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno, na istoku i jugoistoku ponegde provejavanje slabog snega.

Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i u planinskim predelima jak. Jutarnja temperatura biće od -18 do -13 stepeni, u planinskim predelima oko -25 C, a najviša dnevna od -12 do -7 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Uveče i u toku noći postepeno naoblačenje sa istoka, mestimično sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

U Beogradu će tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano i veoma hladno uz slab i umeren severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura od -16 do -13 C, najviša dnevna oko -7 stepeni. Uveče postepeno naoblačenje, a u toku noći u pojedinim delovima grada slab sneg.

Prema prognozi za narednih nedelju dana, u ponedeljak će biti oblačno, mestimično sa slabim snegom.

Do četvrtka u većini krajeva suvo, samo se u utorak i sredu na jugoistoku i istoku očekuje provejavanje slabog snega.

Od petka oblačno, mestimično sa snegom.

Do srede veoma hladno – ledeni dani – u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem, zatim postepeni porast temperature.

Do srede ledeni dani u Srbiji

Srbiju do srede, 11. januara, očekuju „ledeni dani“ s jutarnjom temperaturom do minus 18 stepeni Celzijusa i minus 25 u planinama, a temepartura ni tokom dana neće porasti iznad nule, upozorio je danas Republički Hidrometerološki zavod.

U severnoj i zapadnoj Srbiji se sutra očekuje pretežno sunčano vreme, dok će u ostalim delovima zemlje vreme biti umereno ili potpuno oblačno, s mogućim slabim snegom na istoku i jugoistoku.

Na istoku i u planinskim predelima duvaće i jak vetar.

Očekuje se jutarnja temperatura od minus 18, do minus 13 stepeni Celzijusa, a u planinama i minus 25. Najviša dnevna temperatura dostići će od minus 12, do minus sedam stepeni.

U Novom Sadu se tokom većeg dela dana očekuje pretežno sunčano i veoma hladno vreme. Jutarnja temperatura kretaće se od minus 16 do minus 13 stpeni, dok će najviša dnevna biti oko minus sedam stepeni.

U ponedeljak se u Srbiji očekuje oblačno vreme sa slabim snegom, a narednih dana suvo vreme u većem delu zemlje.

Od petka je moguće oblačno vreme s povremenim snegom.

U Beogradu se od ponedeljka očekuje oblačno vreme sa slabim snegom, a narednih dana biće i sunčanih intervala. Od petka ponovo oblačno sa snegom.

Biometeorološka prongoza, za nedelju, 8. januar:

Osobama sa srčanim i cerebrovaskularnim tegobama se i dalje savetuje izvesna opreznost.

Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, nervoza i glavobolja.

Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

Tanjug,Beta

You may also like...