Srbija hoda (VIDEO)

UŽICE – Planinarski savez Srbije 12. septembra organizuje sedmu godinu za redom manifestaciju Dan pešačenja”. Akciji se pridružuje i Planinarski klub Rujno iz Užica koji u subotu organizuje šetnju do Staparske banje.

„Svi koji su zainteresovani za šetnju stazom do Staparske banje treba da dođu u 9 časova ispred Turista na Gradskoj plaži odakle će biti upućivani na stazu.Povratak je istim putem kanjonom Đetinje“, kaže Dejan Tomić iz PK Rujna.

S obzirom na “pandemijske” okolnosti, ovogodišnja akcija će se realizovati na poseban način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, građani će moći individualno ili u manjim grupama da se kreću uređenim i obeleženim stazama. Članovi planinarskih društava će obezbediti vodiče koji će davati informacije i vršiti nadzor i usmeravanje.

„Pešačenje je od izuzetnog značaja za zdravlje i imunitet pojedinaca i kolektiva, kao i održavanje mentalne higijene. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku. Užice i Zlatiborski okrug su prepuni mesta za aktivan odmor i rekreaciju ,a svaki korak je korak bliže zdravlju“ , ističe Dragiša Kuzmanović iz Sportskog saveza Užice.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod sloganom „Srbija hoda za korak bliže zdravlju“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.