Sportske igre mladih kreću iz Priboja

PRIBOJ – Pandemija korona virusa odgodila je početak Sportskih igara mladih, ali karavan sporta i prijateljstva u kojem je do sada nastupilo više od 1,7 miliona učesnika uskoro počinje svoj put po Srbiji, i to iz Priboja.

Promocija grada na Limu, kao domaćina svečanog otvaranja ovogodišnjih Igara planirana je za utorak 19. maja kada će biti predstavljen kalendar, kao i uslovi takmičenja za decu iz osnovnih škola u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Sportske igre mladih kreću sa sedmom sezonom u Srbiji, u kojima je samo tokom prošle godine učestvovalo oko 75.000 mališana iz cele zemlje.

„Dugo najavljivana i očekivana promocija, ugledaće konačno svetlo dana. Sigurna sam da ćemo se i ovog leta lepo družiti širom Srbije na sportskim terenima. Deca su zavolela Igre, i jedva čekaju da takmičenja počnu“, kaže Ivana Jovanović, direktorica SIM.

Dobra saradnja uspostavljena u prethodnom periodu između lokalne samouprave i podmlađenog Sportskog saveza Priboja sa rukovodstvom Sportskih igara mladih, za rezultat ima promociju Priboja za ovogodišnjeg domaćina iz kog će ova najveća amaterska sportska smotra u Evropi krenuti na put kroz celu Srbiju.

„Predsedniku opštine Lazaru Rvoviću biće uručena zlatna povelja kao domaćinima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za 2020. godinu i na taj način obeležićemo svečano početak Igara“, navela je Jovanović.

Predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica kaže mu je zadovoljstvo što će plamen Igara krenuti iz Priboja. On ističe da je reč o izuzetno značajnoj sportskoj manifestaciji, čija organizacija zahteva veliku ozbiljnost i odgovornost.

„Poštujemo sve preporuke koje je doneo Krizni štab i mere Vlade Srbije i njih ćemo se pridržavati u narednom periodu. Ozbiljno se pripremamo kako bi početak Igara dočekali što spremnije“, rekao je Filip Komarica i dodao da je Priboj dobio i organizaciju tri državna prvenstva koja koja će biti organizovana u okviru SIM, reč je takmičenju u malom fudbalu, atletici i igri između dve vatre.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.