Sport se oporavlja od virusa (VIDEO)

ZLATIBORSKI OKRUG – Skoro dva meseca sportisti su bili van svojih terena na kojima su svakodnevno trenirali i igrali utakmice uz podršku navijača. Posle neplanirane i duge pauze svi se polako vraćaju u formu, a finansijske posledice vanrednog stanja biće jedan od protivnika u narednih nekoliko meseci.

Na terenu fudbalskog kluba Mladost iz Lučana fudbaleri ponovo šutaju loptu, ali ovog puta uz mere opreza zbog virusa. U vreme vanrednog stanja izgubljen je tempo koji mora biti nadoknađen napornim treninzima, a tu su i finansijski gubici kao posledica stopiranja svih sportskih manifestacija.

„Naša sreća je što smo imali dobar transfer prošlog leta pa smo izdržali do svega ovoga. Za sad smo sve obaveze isplatili. U ponedeljak smo seli sa igračima dogovorili smo se, igrači su bili solidarni. Ove zadnje tri plate će biti pedeset posto pa ćemo onda sesti u junu i videti šta ćemo“, kaže Đorđević.

Velika pauza nije bila od pomoći ni fudbalskom klubu Javor iz Ivanjice, čiji igrači se ovih dana ponovo vraćaju na teren. Odgovornost je na visokom nivou , a treninzi se odvijaju uz poštovanje svih mera zaštite po savetima stručnjaka.

„Pokušavamo da se ponašamo jako odgovorno i da pratimo sve intrukcije. Podelili smo ekipu na tri grupe da bismo smanjili broj igrača na treningu. Pridržavamo se svih mera zaštite i upustava i mislim da ćemo to sprovesti u najvećem mogućem delu“, rekao je Bondžulić za Zoom.

Ove godine iz budžeta grada Užica izdvojeno je 50 miliona dinara za sport u šta spadaju regularna raspodela, posebni programi, fond za nagrade i zdravstvena zaštita sportista.

„Nisu svi klubovi iskoristili svoja sredstva. Neki kojima je sezona bila početkom godine oni su uglavnom iskoristili, ali nisu svi u klubovi u potpunosti, naročito pto je ovo vanredno stanje dovelo do toga da su svi prekinuli svoje aktivnosti“, rekla je Trmčić.

Sportisti ponovo mogu održavati treninge i na otvorenom i u zatvorenom prostoru mešu kojima je užička sportska hala, ali stručnjaci preporučuju da što više koriste terene na otvorenom.

You may also like...