Spomenik poginulima u ratovima 90-tih (video)

UŽICE-U okviru proslave Dana grada u Užicu je danas otkriven spomenik poginulima od 1990. do 1999.godine .

U ratovima 90-tih iz Užica i okoline stradalo je 23 lica,a u znak sećanja na njih spomenik su podigli Udruženje veterana i ratnih invalida ratova od 1990.godine grada Užica i Narodni muzej Užice.

Predsednik Udruženja Ranko Obradović  prilikom otkrivanja spomenika naglasio je da je ovaj spomenik u užicu trebalo da bude postavljen mnogo ranije.

“Posle brojnih inicijativa Udruženja koje nisu godinama unazad naišle na razumevanje gradske vlasti,Uduženje je sa Narodnim muzejom samostalno počelo u julu ove godine sa realizacijom izgradnje spomenika”,rekao je Obradović.

Novoizabrani gradonačelnik Užica Tihomir Petković posle otkrivanja spomenika podsetio je da se još uvek ne zna tačan broj poginulih u ratovima 90-tih,a da postoje procene i spoznaje da brojke koje govore o žrtvama nisu konačne.

“Neka nas njihova spomen obeležja podsećaju da mudros mora da nas vodi kroz život i da je svaki sačuvan život naš najveći uspeh i da nikada ne zaboravimo da su ratovali i ginuli za Srbiju”,naglasio je Petković.

Vence na spomenik poginulima u ratovima 90-tih položio je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković,koji je prisustvovao ceremoniji otkrivanja spomenika.

ZooM

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.