Solidarnost užičkih srednjoškolaca

UŽICE-Zbog strašnih posledica poplava koje su opustošile pojedina područja u Srbiji i ljudskih žrtava na sastanku Aktiva direktora srednjih škola grada Užica, kome su prisustvovali predstavnici grada i maturanata, doneta je odluka da pored otkazivanja Maturantske parade  ove godine izostanei  tradicionalno slavlje maturanata povodom završetka školske godine ispred njihovih matičnih škola.

 

U ovim teškim trenucima profesori i učenici užičkih srednjih škola nizom akcija  iskazuju visok nivo humanosti i solidarnosti sa građanima Srbije na poplavljenim područjima.  Tehnička škola „Radoje LJubičić“  uputila je pumpu za izbacivanje vode Tehničkoj školi u Valjevu, a Tehnička škola Užice ponudila je smeštaj učenicima iz Obrenovca u domovima učenika čije porodice imaju mogućnost da ih prihvate.
Užička gimnazija i Ekonomska škola već nekoliko dana prikupljaju pomoć, a deca se i samoinicijativno organizuju i prosleđuju pomoć Crvenom krstu.
Veliki entuzijazam mladih da se pomogne ljudima koji su u nevolji potvrđuje da oni prepoznaju prave vrednosti što zaslužuje sve pohvale i podršku. 
 
                                                                                              Informativna služba grada Užica
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.