„Solarni izvori energije kao odgovor na klimatske promene“

UŽICE – Radionica pod nadzivom „Solarni izvori energije kao dogovor na klimatske promene“ održaće se 24. septembra u „Regionalnom inovacionom startap centru“ u Užicu. Predavanje, tokom kojeg će biti omogućena i diskusija sa posetiocima, održaće Bojan Milovanović, predsednik Udruženja GM optimist, kao i predstavnik mreže organizacija „Klimatski forum“.

Radionica se sprovodi u okviru programa podrške reformama u zaštiti životne sredine, u kojem rade Mladi istraživači Srbije, uz podršku Švedske agencije za medjunarodni razvoj i saradnju.

Prosutni posetioci biće u prilici da se upoznaju sa temama poput posledica klimatskih promena na razne segmente života, poput smanjenja vodnih potencijala, poljoprivrednih prinosa i biodiverziteta. Kao jedan od mogućih odgovora na ove izazove posebno će biti istaknuti izvori solarne energija.

Radionica "Solarni izvori energije kao odgovor na klimatske promene"
Foto: RRA Zlatibor

Jedan od ciljeva radionice je i uključivanje građana u borbu protiv klimatskih promena, u čemu bi mogle doprineti i subvencije države za učešće u sporvođenju novousvojenog „Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije“.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.