Soko se oporavlja,suđenje 17.avgusta (video)

UŽICE-Pre skoro mesec dana u Užicu su tokom pres konferencije u holu Gradske kuće napadnuti poslanici Narodne skupštine Vladimir Marinković i Dejan Radenković.Novinar Milan Đokić tom prilikom zadobio je teške telesne povrede kada ga je napadač Dušan Gujaničić ranio nožem.Gujaničić je u pritvoru,Đokiću je izvađena slezina,motiv napada još nije poznat javnosti,a incident je pokrenuo pitanje adekvatnosti obezbeđenja u užičkoj Gradskoj kući.

 

Tog 13.jula Dušan Gujaničić je ušao sa nožem u Gradsku kuću,napao poslanike,ranio novinara i izašao a da ga niko od obezbeđenja nije zaustavio.

Novinar Milan Đokić Soko oporavlja se  posle operacije slezine.Gujaničića je kaže poznavao,nije bio u sukobu sa njim,a ranjen je dok pokušavao da odbrani poslanike.

„Svi koji me poznaju znaju da nikada nikog nisam prvi napao.Bile su ugrožene moje kolege i poslanici i ja sam pokušao da ih odbranim.Kada sam video da ima nož udario sam Gujaničića nogom u stomak,ali on nije odreagovao kako sam očekivao,nego je prišao i ubo me nožem“,priča Đokić za ZOOMUE.

 

Načelnik Gradske uprave Užice Petar Vujadinović kaže za naš portal da je posle incidenta pojačano obezbeđenje u Gradskoj kući,koje je ipak i dalje neadenvatno.

„Svesni propusta raspisali smo tender za angažovanje privatne agencije koji će ,nadam se,biti okončan za 15-tak dana.Tada ćemo imati profesionalno obezbeđenje u Gradskoj kući“,kaže Vujadinović za ZOOMUE.

 

Vujadinović napominje da Gujaničić nije bio poznat Gradskoj upravi,kao osoba koja dolazi u Gradsku kuću i traži neka svoja prava.

Šta su motivi ovog napada biće jasnije 17.avgusta kada će se napadač Dušan Gujaničić naći pred sudom.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.