Sofiji i Emiliji iz Nove Varoši nagrada za najbolju karikaturu „Mali Pjer“

NOVA VAROŠ- Učenice osnovne škole „Živko Ljujić“ Sofija Vuković osvojila je prvo, a Emilija Cuparić drugo mesto na republičkom Takmičenju za najbolju dečju karikaturu „Mali Pjer 2023“. Njihovi radovi proglašeni su za najbolje u konkurenciji čak 590 karikatura pristiglih iz više od 100 osmoljetki širom Srbije.

Foto.Varoške novine

Odlukom stručnog žirija na ovogodišnjoj, inače, tradicionalnoj smotri najuspešnih karikaturista u kategoriji osnovaca, Sofijin rad dobio je maksimalnih 25 bodova a Emilija je imala samo jedan poen manje.Pristigle radove su ocenjivali majstori karikature Tošo Borković i Nikola Dragaš, kao i nastavnik likovnog Aleksandar Zagorac.

„Sofijina prvonagrađena kompozicija jasno i precizno oslikava današnje društvo, a poručuje da bi u budućnosti ultimativno trebalo krenuti putem knjige odnosno obrazovanja. Emilija je, sa druge strane, iz svog ugla i na šaljiv način predstavila Filipa Višnjića u modernoj verziji, kako umesto gusala svira gitaru“ , pojašnjava Milka Lojaničić, nastavnica likovnog u OŠ “Živko Ljujić“, koja nekoliko godina unazad motiviše đake na učešće na ovom takmičenju. Ona za „Varoške novine“ ističe da je uspeh talentovanih učenica kruna njihovog dugogodišnjeg negovanja talenta, ali i upornog rada, zalaganja, maštovitosti i entuzijazma.

Foto.Varoške novine

Takmičenju za najbolju dečju karikaturu „Mali Pjer“ se, inače, održava u organizaciji „Prijatelja dece Srbije“, a pod pokroviteljstvom Ministarstava kulture i prosvete i Narodne banke Srbije.

Varoške novine,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.