Socijalna zaštita za osobe sa invaliditetom u Požegi (video)

POŽEGA – Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu i plegije  u Požegi trenutno ima 130 članova i egzistira zahvaljujući podršci lokalne samouprave i dugogodišnjoj saradnji sa humanitarnom organizacijom Francuska narodna pomoć. Trenutno pruža tri vrste usluga socijalne zaštite.

„Društvo je razvilo tri vrste usluga socijalne zaštite, dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju, uslugu pomoć u kući i personalnu asiastenciju za osobe sa invaliditetom starosti od 18 do 65 godina“, kaže Dragan Nikitović, predsednik Društva za dečiju i cerebralnu paralizu. 
On naglašava da je ovo jedino udruženje u Požegi koje brine o osobama sa invaliditetom i u njemu su osobe sa svim vrstama invalidnosti.
U dnevni boravak za decu i omladinu defektolog- logoped dolazi dva puta sedmično. 
„Dva puta sedmično uključujući i subotu sa decom održavam logopedske tretmane, a ostale aktivnosti su razne edukativne radionice, kreativno- zabavne i muzičke radionice“, ističe Snežana Lekić Ostojić, defektolog logopeg.
perser1Nakon 10 godina provedenih u požeškom Domu za stare, izbeglica iz Goražda, Mara Dragula u iznajmljenom stanu koristi pomoć personalnog asistenta i ima samo reči pohvale za ljudee koji joj pomažu.
„Pomažu mi pri nabavci, čiste kuću, peru veš, navaljaju lekove, upute za lekara, mnogo sam sa njima zadovoljna“, naglašava Mara Dragula.
“ Sa Marom se znam već sedam godina, funkcionišemo kao porodica,čujemo se po ceo dan , pored zadovoljavanja njenih osnovnih potreba odemo na piće i  u šetnju „, ističe Cveta Milovanović, personalni asistent. 
Deo potrebnih sredastava za rad društva obezbeđuju i kroz projekte kod nadležnih ministarstava.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.