Socijalisti napustili skupštinsko zasedanje gradskog parlamenta

UŽICE-Odbornici Socijalističke partije Srbije napustili su sednicu Skupštine grada zbog neslaganja sa osnivanjem društva sa ograničenom odgovornošću „Stari grad Užice“.Kako je za ZOOMUE izjavio šef odborničke grupe SPS Radiša Marjanović socijalisti traže da novo preduzeće bude javno ,jer se iz budžeta upravlja sa tim javnim dobrom.

foto.dragan karadarevic

Odbornici SPS-a ,po rečima Marjanovića,vratiće se na sednicu u njenom nastavku,ali neće glasati za tu tačku dnevnog reda i ona će morati da bude skinuta.

Ovo buduće društvo obavljalo bi poslove od značaja za razvoj turizma i biće specijalizovano za određene destinacije. Destinacije koje su predviđene su Gradska plaža, Užički grad – “Stari grad“ i to područje obuhvaćeno Planom detaljne regulacije “Stari grad“, zatim Klisura reke Đetinje sa Staparskom banjom i Staparska gradina.

Od poslova, između ostalog, društvo „Stari grad Užice“, radiće organizaciju i realizaciju turističkih programa i putovanja, posredovanje u pružanju usluga boravka, smeštaja, zabave, izleta, kao i na razvijanju destinacijskih proizvoda kako bi bio inovativan i zanimljiv.

You may also like...