Na ponovljenom glasanju u Krčagovu SNS 219, Dveri – DSS 204 glasa (video)

UŽICE – Na ponovljenim parlamentarnim izborima na biračkom mestu broj 86 u Užicu, lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje dobila je 219 glasova, što je za 144 glasa manje, nego na izborima od 24.aprila.

glasanje ponovljenoLista Dveri – DSS – Sanda Rašković Ivić – Boško Obradović je osvojila 204 glasa ili skoro pet puta više nego prošli put. Koalicija SPS – JS dobila je 49 glasova, što je bezmalo upola manje nego u aprilu.
Lista koju predvode Boris Tadić i Čedomir Jovanović je dobila 16, Srpska radikalna stranka 10, Ruska stranka i Dosta je bilo – Saša Radulović po osam, a koalicija oko DS četiri glasa.
Po dva glasa dobili su liste : Dijalog – Mladi sa stavom – Stanko Debeljaković i Zelena stranka, a po jedan glas Zavetnici i U inat – Složno za Srbiju – Narodni savez. Ostali učesnici današnjih ponovljenih izbora nisu dobili nijedan glas.
Na tom biračkim mestu od 1.377 građana sa pravom glasa, glasalo je njih 532, što je odziv od 38, 6 odsto. U odnosu na parlamentarne izbore od 24. aprila, to je za desetak odsto manje.

Prema rečima Petra Vujadinovića, koordinatora Radne grupe za sprovođenje parlamentarnih izbora u Užicu, učesnici današnjih izbora nisu uložili prigovor na izbornu proceduru.
Izvor: Nenad Kovačević, Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.