SNP protiv smeštaja migranata u Užicu

UŽICE – Povodom informacije Ministarstva odbrane da su određeni objekti širom Srbije koji će biti opremljeni za prihvat migranata sa Bliskog istoka, i da se jedan od njih nalazi u Užicu, Povereništvo Srpske narodne partije Užice u saopštenju za javnost,poručuje da  Užice ne može i ne sme da postane prihvatni centar za migrante u ovom delu Srbije.

 

Užice ne poseduje ni infrastrukturne ni finansijske kapacitete za smeštaj migranata. S druge strane, prioritet grada mora da bude zbrinjavanje pre svega progananih Srba koji još uvek nisu dobili svu neophodnu pomoć i podršku, kao i pružanje socijalne pomoći našim materijalno ugroženim sugrađanima.
Srpska narodna partija već mesecima upozorava javnost da će Evropska unija učiniti sve da spreči priliv migranata na njenu teritoriju, što Srbiju dovodi u opasnost da vrlo lako postane karantin za migrante pred vratima EU.
Doniranjem sredstava za izgradnju prihvatnih centara za migrante u Srbiji, Evropska unija našoj zemlji, a tako i Užicu, čini „medveđu uslugu“ – navodno nam pomažu, a u stvari nas opremaju da na svojoj teritoriji trajno naselimo najveći broj migranata sa Bliskog istoka. 
Srbija zato treba da radi isto što i Evropska unija, podigne zid na granici sa Makedonijom i pošalje jasnu poruku: „Žao nam je, ali nismo krivi za ratove na Bliskom istoku. Migrante neka zbrinjavaju oni koji su probleme i izazvali. Srbija već ima dovoljno svojih muka“,navodi se u saopštenju SNP-a.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.