Snabdevanje vodom iz cisterni u Prijepolju trajaće do kraja sedmice (VIDEO)

PRIJEPOLJE – Usled nedavnih obilnih padavina građani urbanih zona Prijepolja snabdevaju se vodom sa cisterni postavljenih u gradu. Prema prognozama, krajem sedmice trebalo bi da se normalizuje snabdevanje vodom.

Građani se za snabdevanje vodom snalaze na različite načine, po svemu sudeći u zavisnosti od toga u kojem delu opštine žive.

„Bitno je da se Lim vratio u svoje korito. Nije lako, ali snalazimo se“, kaže jedan od meštana.

„Ja sam u Lukama, ali sam morao da sipam vodu u centru grada. Malo teže ide, čini mi se da cisterna nije u Lukama redovno kao ranijih godina“, ističe drugi Prijepoljac.

Snabdevanje ne zavisi od Lima, ali su padavine izazvale i zamućenje izvora kojima se snabdevaju postrojenja u Seljašnici i Brodarevu. Voda je bakteriološki ispravna, ali sa povećanom zamućenošću.

„Ako sve analize na parametar mutnoće budu dobre, moramo čekati bakteriološku analizu iz užičkog Zavoda za javno zdravlje, očekujemo da će se do petka ili subote sve vratiti u normalu. Imamo dve naše cisterne koje punimo vodom iz Priboja i Nove Varoši, jedna snabdeva više zone, a druga grad. Imamo i stacionarnu cisternu, ispred škole „Vladimir Perić Valter“, kaže Dana Ljujić, rukovodilac postrojenja Seljašnica.

Građani ističu da se sa sličnim problemom suočavaju uvek kada dođe do izlivanja reke Lim i obilnih padavina.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.