Smrznute Lale (video)

IVANJICA – Javor Matis je savladao Vojovdinu u premijernoj utakmici 20. kola Super lige Srbije.

javvoj2Velika pobeda Javor Matisa protiv odlične Vojvodine, 2:1. 500 gledalaca koji su imali hrabrosti da dođu po velikoj hladnoći i prisustvuju ovoj utakmici imali su šta da vide. Iako je teren bio zaleđen igrači obe ekipe su se maksimalno zalagali, stvarali prilike da bi na kraju sva tri boda ostala u Ivanjici . Kao što je najavljivano Novosađani su u Ivanjicu došli skoro kompletni jer jedino Meleg nije bio u konkurenciji, pa je Lalatović izveo ekipu u sastavu: Kordić, Lakićević, Planić, Kovačević, Antić, Maksimović, Paločević, Malbašić, Jovančić (Knežević 77′), Trujić (Babić 68′) i Aščerić (Trifunović 77′). Veselinović bez Gafurova i Đokića pa je nejgova ekipa izgledala ovako: Đogatović, Terzić, Milović, Karišik, Amanović, Tomanović, Sević (Mfutila 46′), Cvetković (Jovanović 80′), Silva (Spremo 66′), Milisavljević i Bjedov. Sudijska trojka: Bojan Nikolić Kragujevac, glavni. Prvi pomoćnik Čačanin Vladimir Jovanović a drugi Marko Dimitrijević iz Kragujevca.

Ono što je bilo evidentno i pre početka utakmice je to da će uslovi za igru biti više nego nefudbalski. Pokušali su domaćini da teren dovedu u što bolje stanje, bačena je i so kako bi se led rastopio, ali i pored svega podloga na kojoj su igrali igrači bila je više za hokej nego za fudbal. Vojvodina je krenula hrabrije pa već u 2. minutu velika gužva pred golom domaćina, lopta čak završava iza leđa Đogatovića ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije Jovančića Bar tako je mislio Nikolić koji je ostao pri svojoj odluci i pored mnogo protesta sa klupe gostiju. U 8.minutu Karišik labavo ulazi  u jedan duel sa Malbašićem, što je stvorilo dosta prostora za kontru. Lopta upućena ka Aščeriću ali Đogatović pravovremeno istrčava i stiže do nje pre napadača lala. U 27. prva stopostotna prilika za goste. Paločević je sve odlično uradio idealno proigrao Trujića koji sa pet metara umesto gola pogađa odlično postavljenog Đogatovića, a nakon kornera još jednom pokušava Trujić, ali zbog uslova terena loše zahvata loptu koja odlazi daleko od gola. Dva minuta kasnije greške nije bilo. Ovoga puta je Trujić začetnik akcije po levoj strani. Lako je prošao pored četvorice igrača u belom, na to se nadovezala smušena reakcija Amanovića i Karišika što koristi Malbašić i donosi prednost svojoj ekipi. Nije dugo trajala radost gostiju, samo 5 minuta. Dosuđen je slobodan udarac koji po običaju izvodi Cvetković. Lopta iza leđa poslednje linije odbrane, igrači Vojvodine su zastali misleći da su napravili ofsajd zamku ali se niotkud pojavio najbolji strelac Javor Matisa Bjedov i rutinski sa 5 metara donosi izjednačenje svojim devetim golom u prvenstvu. Poslednju priliku u prvom poluvremenu imali su igrači Vojvodine u 37. minutu. Malbašić je pogodio u glavu Aščerića a on iz idealne prilike loptu prebacuje preko gola.

Veselinović je na poluvremenu izvršio prvu izmenu kada je u svlačionici ostavio Sevića a na teren poslao Mfutilu. Prva velika prilika u nastavku pripala je domaćinu. Milisavljević je majstorski pronašao Terzića  koji se našao oči u oči sa Kordićem a golman Vojvodine dobro interveniše, kao i u 52. kada je šutirao Karišik ali mu je ovoga puta bilo kud i kamo lakše. Opasno su zapretili Ivanjičani i pola minuta kasnije kada je Amanović sve dobro uradio, pokušao da proigra Bjedova a napadač domaćih ne uspeva da bude na pravom mestu. Solidno je šutirao i Paločević u 55. iz slobodnog udarca pored gola, a Bjedov u 57. ne koristi lošu intervenciju Planića pa do prilike nije ni došlo. 59. minut donosi dužu akciju Lala, dugo je lopta stanovala u šesnaestercu domaćih da bi na kraju Paločević za dlaku bio neprecizan. Idealna prilika za istog igrača dogodila se dva minuta kasnije. Silva je pogrešio na centru. Lopta ide u prostor za Malbašića, Đogatović interveniše kako jedino može a Paločevićev udarac sa penala sa gol linije skida Amanović. U 71. beležimo udarac Jovančića, a u 75. Cvetkovića. Oba bez realizacije. Malo nakon toga štoperi Javor Matisa posle slobodnog udarca Cvetkovića i skoka Amanovića imaju priliku da donesu vođstvo svojoj ekipi ali Kordić uz pomoć saigrača to ne dozvoljava. Od 85.minuta kreće šou Nikolić. Lopta je bila kod Đogatovića koji je po Lalatoviću preterao sa odlaganjem vraćanja u igru, rekao je nešto četvrtom sudiji Čoloviću što se ovom nije svidelo pa mu je Nikolić pokazao da mora da napusti klupu. Uz čuđenje šta ga je snašlo trener Vojvodine odlazi u ložu stadiona kraj Moravice. Nisu se još smirile strasti a Nikolić je ponovo u centru pažnje. Dosudio je slobodan udarac za domaće, Kovačeviću se to nije svidelo pa je prigovorio. E, to se nije svidelo Nikoliću pa je i njega častio drugim žutim a potom i crvenim kartonom.  Igrača prednosti Javor Matis koristi u 90. minutu. Milisavljević se oslobodio Malbašića došao do lopte, za trenutak odložio udarac, a kada je video da ga Lakićević svojim povlačenjem pušta da šutne, što da ne. Kordić je samo uspeo da loptu skrene u svoj levi ugao za veliku radost domaćih igrača i navijača. Trener Vojvodine Šarac je takođe morao ranije sa klupe jer je ušao duboko u teren a poslednju priliku na utakmici iamo je Knežević kada je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio spoljni deo mreže.

Čuli ste samo izjavu domaćeg trenera, Miloša Veselinovića. Niko iz Vojvodine nije došao na konferenciju za novinare, pretpostavljamo da razlog to što je Lalatović isključen, a potom i Šarac koji bi trebalo da ga menja. Javor Matisu se posrećilo u ovoj utakmici da u poslednjim ternucima osvoje veoma velika tri boda, i sada na miru mogu da sačekaju poslednju utakmicu u ovoj godini, kada dočekuju neugodni Napredak.

ZooM

You may also like...