Smenjeno rukovodstvo grada (video)

 UŽICE-Skupština grada Užica utvrdila je na današnjoj sednici prestanak mandata gradonačelnika,zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća,koji će vršiti te funkcije do izbora novog rukovodstva.

Užičko rukovodstvo smenjeno je posle neopozive ostavke gradonačelnika Saše Miloševića,koju je podneo 24.jula na zahtev Vlade Srbije zbog neodgovornog odnosa prema građanima Užica zbog problema sa vodosnabdevanjem pijaćom vodom.

Smenjeni gradonačelnik Saša Milošević,koji je na tu funkciju došao kao kandidat SNS-a posle prekomponovanja vlasti u Užicu u oktobru 2012.godine,danas nije bio prisutan na sednici Skupštine na kojoj je verifikovana njegova ostavka.

Njegov zamenik Vidoje Drndarević obratio se odbornicima sa rečima da on ne oseća nikakvu odgovornost za probleme sa vodom u gradu ,jer “kako može bilo koji čovek da se bori protiv prirodne nepogode”,konstatovao je on.

 “Ja ostavku nisam podneo ,niti ću je podneti.Moja funkcija sada prestaje po automatizmu zbog ostavke gradonačelnika,ali ne osećam svoju krivicu.Oni koji su trebali da nam pomognu,mislim na republičku vlast,imali su druge prioritete.Mi sami nismo mogli ništa da uradimo,kaošto sami ne bismo mogli ni da napravimo alternativni vodovod sa Sušičkih vrela “,istakao je Drndarević u obraćanju odbornicima.

 Po zakonu rok za izbor novog gradonačelnika je 24.avgust.Ukoliko se on ne ispoštuje Vlada Srbije raspušta Skupštinu grada i uvodi privremene mere do raspisivanja lokalnih izbora,obrazložio je predsednik Skupštine Radiša Marjanović.

Odbornik Demokratske stranke Ivan Filipović izjavio je posle sednice da su u toku koalicioni razgovori o novoj gradskoj vlasti.

 “Mi intenzivne razgovore vodimo sa onim strankama sa kojima možemo da sarađujemo.Za sada nema još konkretnog dogovora,a ukoliko te stranke odluče da stanu uz SNS ,sigurno je da Demokratska stranka ne može sa  kandidatom  naprednjaka za gradonačelnika Tihomirom Petkovićem praviti vlast”,tvrdi Filipović.

 Odbornici su na današnjoj sednici Skupštine razmatrali i izveštaj o situaciji o vodosnabdevanju Užica .

 Iako je bilo najavljeno da će danas biti ukinuta zabrana korišćenja vode za piće i pripremanje hrane,to je odloženo jer je šef Odseka za sanitarni nadzor za Zlatiborski okrug Snežana Tadić,naložila užičkom Vodovodu da preduzme određene mere,poput čišćenja rezervoara ,zbog zdravstvene bezbednosti vode za piće.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.