Složno na oklopnike (VIDEO)

POŽEGA – Derbi srpske lige zapad odigraće se u Požegi između Sloge i Smedereva 1924.

Sloga je uspešno prebrodila gostovanje u Ubu i sada sa puno ambicija dočekuje Smederevo 1924 koje je ima isti skor od dve pobede i jednog remija kao i tri prvoplasirane ekipe, ali sa bodom manje jer su kažnjeni oduzimanjem jednog boda zbog određenih nepravilnosti u toku prošle sezone. Bez obzira na trenutnu formu, igrački kadar Smederevo je uvek opasan protivnik a sa klupe ih predvodi iskusan strateg Ljubiša Stamenković. Jovan Nikitović je poslovično oprezan, zna dosta o narednom protivniku i nada se dobrom rezultatu.

Prelazni rok je u Slogi prošao burno, kostur tima je ostao ali kako bi bili konurentni morali su da se pojačaju na svim pozicijama. Filip Božić je stigao iz šabačke Mačve pred samu utakmicu protiv Jedinstva i odmah je bio starter. Inače, ovaj devetnaestogodišnjak je prošao Partizanovu školu fudbala a bio je i reprezentativac BiH. U Slogi će za početak biti na pozajmnici u trajanju od šest meseci. Nikola Stanić nije više bonus igrač i sada mu sledi žestoka borba za mesto u timu. Neće mu biti prvi put da igra protiv Smedereva za koje kaže da su dobra ekipa i da neće biti nimalo lako.

Tradicija je ubedljivo na strani Požežana koji su u prethodnih osam utakmica čak pet puta slavili, jednom je bilo nerešeno dok su Smederevci dva puta osvajali ceo plen. Samo jedna utakmica između ova dva rivala završena je bez golova tako da treba očekivati dobar meč. Utakmica se igra u subotu sa početkom u 16 časova.

You may also like...