Slomiti čiviju (VIDEO)

IVANJICA – Novajlija u ligi Mačva stiže u Ivanjicu u okviru trećeg kola Super lige, a Javor Matis hteo-ne hteo mora da preuzme ulogu favorita.

Prva od dve uzastopne utakmice koje će Javor Matis odigrati pred svojim gledaocima je protiv novajlije u Super ligi, Mačve. Obe ekipe imaju polovičan skor u prva dva kola, po pobedu i poraz koji su doživeli od istog protivnika, Partizana. Šapčani su gore prošli jer su primili 6 komada dok su Ivanjičani šampionu pokazali zube i nisu tako lako prodali svoju kožu. Vasiljević je dobro uklopio kockice, zna se ko šta radi i ta utakmica može da bude model kako Javor Matis treba da igra. Meč protiv Mačve je nešto sasvim drugo, igra se na domaćem terenu, domaćin je balgi favorit iz više razloga i to su utakmice u kojima ivanjički superligaš mora da traži bodove.

Štoper ivanjičkog superligaša Miloš Karišik ne pravi razliku između imena protivnika, jer je svaki opasan na svoj način. Utakmici protiv Mačve treba prići sa dozom maksimalne koncentracije i ozbiljnosti jer jedino pod tim uslovom može doći pozitivan rezultat.

U sezoni 2104/15 kada su se ove dve ekipe poslednji put sastale u Prvoj ligi Srbije Javor Matis je bio uspešniji. U Šapcu je bilo 2:2 a u Ivanjici je domaćin slavio sa ubedljivih 4:0. Nema sumnje da će ovaj meč koji se igra u subotu od 20 sati biti dosta drugačiji i neizvesniji i da će Mačvi biti mnogo lakše jer neće imati rezultatski pritisak, za razliku od Javor Matisa od kog se očekuje povoljan rezultat. U ekipi sigurno neće biti Maričića koji će zbog povrede sa terena biti odsutan minimum 6 nedjelja, a dilemu da li će starteri biti oporavljeni Cvetković i Sević, stručni štab će doneti pred početak utakmice.

Utakmicu Javor Matis – Mačva sudi Danilo Grujić a pomažu mu Oliver Popović i Ivica Stojanović.

You may also like...