Sloga obnavlja ekipu

POŽEGA-Fudbalska sezona u Srpskoj ligi Zapad je završena pre desetak dana, a fudbaleri Sloge su, drugu godinu zaredom, šampionat okončali na poziciji broj dva. Ivan Radović, predsednik FK Sloga, kaže, u izjavi za radio Požega , da se još uvek seća sezone 2017/18, koja je na neki način imala uticaja i na tek okočano prvenstvo srpskoligaša. Prema njegovim rečima, kada se sve sabere i oduzme, protekla takmičarska godina može se smatrati zadovoljavajućom. Kako sam kaže, bez obzira na sve, misija se nastavlja, a želja za plasmanom u društvo prvoligaša je i dalje cilj, ne samo njegov već svih ljubitelja fudbala u Požegi.

U klubu već razmišljaju o narednoj sezoni i polako se radi na sklapanju tima, od koga se očekuje da dođe do istorijskog uspeha. Stručni štab će i dalje predvoditi Dragiša Žunić, trener koji je tim preuzeo tokom jesenjeg dela tek okončanog šampionata. Obavljeni su razgovori sa gotovo svim fudbalerima, a već je poznato da od jesenii u dresu Sloge nećemo gledati petoricu igrača. Slobodni u izboru novog kluba su Miroslav Stanić, Stefan Nedović, Jovan Mihajlović i Matija Protić, dok Igor Stojaković „stavlja tačku“ na svoju izuzetno bogatu i uspešnu igračku karijeru.

Već prvog dana prelaznog roka  dovedena su tri nova igrača, od kojih se očekuje da donesu kvalitet u igru sastava iz Požege. Novi članovi plavo-belih su Nebojša Stevanović, dosadašnji kapiten Loznice, Čačanin Radojko Cerović, sada već bivši kapiten Drine iz Ljubovije i Smederevac Željko Tasić, koji je protekle sezone nosio dres Mladog Radnika iz Požarevca.

Radović je pohvalio i rad u mlađim selekcijama kluba, koje su ove godine imale dosta uspeha, a to se pre svih odnosi na kadete i omladince, koji su protekle sezone igrali Prvu kadetsku odnosno Prvu omladinsku ligu. Obe ekipe su izborile mesto u istom rangu i naredne sezone, tako što su kadeti završili kao deseti, a omladinci peti.

Prema rečima Ivana Radovića, projekat rekonstrukcije stadiona je urađen, a hoće li do planiranih radova doći sada je teško reći.

Radio Požega

You may also like...