Sloga dobila posao kaptaže vrela Trudovačke reke za vodovod

NOVA VAROŠ- Preduzeće „Sloga“ iz Kragujevca dobilo je poslove na kaptiranju vrela Trudovačke reke u Gornjem Trudovu i izgradnji dva rezervoara od po 125 kubika na Popovića brdu u Božetićima za budući vodovod ovog kraja. Prva faza radova na dovođenju vode sa vrela Trudovačke reke do Božetića košta 35 miliona dinara.

Preduzeće „Sloga“ iz Kragujevca u sredu dobilo jeposlove na kaptiranju vrela Trudovačke reke u Gornjem Trudovu i izgradnji dva rezervoara od po 125 kubika na Popovića brdu u Božetićima za budući vodovod ovog kraja.

foto.zlatar info

„Sloga je bila jedini ponuđač na tenderu .Najteži i najskuplji posao je kaptiranje izvorišta Trudovačke reke ili Ćurčića vrela, kako ga neki zovu. Zato je najpreče da što pre stigne bager i pri manjem dotoku vode, otkopa izvorište i pre snega započnu radovi“, kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vaseljević .

Vest o izboru izvođača radova mesecima se čekala u žednim selima.

„Očekujem da se ovi radovi završe u prvoj polovini naredne godine , a zatim u drugoj fazi nastavi izgradnja crpne stanice i rezervoara na Božovom brdu u Božetićima, na koti 1250, odakle će voda krenuti prirodnim padom „, kaže Vasiljević.

foto.zlatar info lj.gagricic

Duže od uobičajene procedure trajala je i nabavka cevi za vodovod, pa će Komunalno preduzeće „3. septembar“ uskoro nastaviti kopanje kanala prema vrelu. Ovaj posao vredan je, kaže Vasiljević, 15 miliona dinara.

Zlatar info

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.