Sloboda tuži Torino zbog Maksimovića

 

UŽICE-Prvoligaš iz Užica pokušaće da u evropskoj kući fudbala izdejstvuje da dobije novac za koji „misli da mu pripada“ na ime dva transfera svog nekadašnjeg fubalera, danas štopera Napolija.

 

maksimovic-1 Sloboda je, kako je potvrdio predsednik kluba Josip Ristanović, kod UEFA tužila italijanski Torino i u tu svrhu angažovala advokata iz Nemačke. Užičani žele da isteraju na čistac koliko je zaista vredeo transfer Nikole Maksimovića iz kiparskog Apolona u Torino.

– Pretpostavljamo da je transfer između Apolona i Torina prikriven i da nam pripada više od onih 70.000 koje smo dobili – kaže za „Alo!“ Ristanović, ali ne želi da obrazlaže sumnju u „prikrivanje“ i detaljnije objasni predmet tužbe.

Maksimović je iz Slobode prešao u Crvenu zvezdu, odakle je 2013. otišao u Torino, ali kao fudbaler Apolona, koji ga je prethodno kupio, ali za koji nije odigrao nijednu utakmicu.

Između redova, u Slobodi sumnjaju da je Torino platio Apolonu mnogo više nego što je zvanično prikazano i da su Užičani time zakinuti za određenu sumu.

– Tužba se odnosi na obeštećenje za koje mislimo da nam pripada, ali i zbog još nekih stvari koje za sada nisu za objavljivanje. O kojoj sumi je reč, još ne znamo, ali očekujemo da to naplatimo do maja – rekao je Ristanović.

Advokat iz Nemačke, dodaje on, pokušaće da utvrdi da li užičkom klubu pripada i deo novca od letošnjeg transfera Maksimovića iz Torina u Napoli vrednog 29 miliona evra, uprkos tumačenju da Sloboda nema pravo na 2,7 odsto na ime „sredstava solidarnosti“ jer je transfer obavljen između dva kluba iz iste države. U slučaju da se utvrdi suprotno, Sloboda bi od Torina mogla da naplati više od pola miliona evra.

Alo

You may also like...