Sloboda reaguje na suđenje

UŽICE-  GFK Sloboda se u dosadašnjem delu prvenstva Prve lige Srbije  nije žalila na suđenje,saopšteno je iz ovog kluba, iako su, kako navode, imali elemenata za to. Napominju da na ono što se dešavalo na utakmici 28. kola na Novom Beogradu protiv domaćeg Radničkog neće ostati nemi.

“Suđenje glavnog sudije Nikole Bikića je bilo toliko beskrupulozno i tendenciono da slobodno možemo reći da predstavlja bruku srpskog fudbala. Svaki kontakt naših igrača sa protivničkim i njihovo simuliranje sudija je okarakterisao kao faul, a sa druge strane na očigledne prekršaje nad našim igračima nije reagovao. Međutim, da ne zamaramo fudbalsku javnost sa svim detaljima kojih ima zaista mnogo, ovom prilikom ukazujemo  na jedan događaj koji je bio presudan i koji je mogao da utiče na tok utakmice – drugi poništen gol Slobode u 20 minutu utakmice. Ovako izmišljen faul da bi se sprečilo vođstvo Slobode sigurni smo nije se odavno video i to ne samo na našim terenima, već i mnogo šire. Uostalom pozivamo sve ljubitelje fudbala da pogledaju hajlajc sa utakmice Radnički NB – Sloboda i u 20 sekundu tog snimka se uvere u napred izneto.

Pored toga sudija Bikić nije adekvatno ni  sankcionisao ponašanje domaćih igrača koji su se nepremernim gestikulacijama obraćali navijačima i upravi GFK Sloboda.

Naš klub neće biti zadovoljan ako sudijska organizacija kazni pomenutog sudiju sa par utakmica zabrane suđenja. U interesu srpskog fudbala, za čiji boljitak se stalno zalažemo, je da se ovako nešto više nikad i nigde ne ponovi i zahtevamo da ovakve sudije budu trajno uklonjeni iz našeg fudbala, jer ovde nije u pitanju greška već očigledna namera.

Naši igrači su vredno trenirali, borili se, nadigrali protivnika, ali zbog pojedinaca (koji bi trebali da dele pravdu, a ne da rade ovo što su radili ) u vrlo bitnoj utakmici im nije omogućeno da daju gol ( i odluka u vezi prvog poništenog gola Slobode je diskutabilna).

Klub odaje priznanje našim igračima i stručnom štabu što su dostojanstvenim i primerenim ponašanjem izdržali sudijsku nepravdu.

Podsećamo da je naš klub prvi po broju gledalaca na domaćem terenu u PLS i u samom vrhu u celoj zemlji. Navijači dolaze da gledaju fudbal, da uživaju u viteškoj i fer borbi očekujući da oni koji su to zaslužili odu u play off, baraz, u Super ligu. Ne dozvolimo da se zakulisnim igrama to pokvari!”, navodi se u saopštenju GFK Sloboda.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.