Sloboda krupnim koracima gazi prema Košarkaškoj Ligi Srbije

UŽICE – Prvi krug prvenstva Druge muške lige protekao je u znaku Slobode iz Užica. Samo jedan poraz u 13 mečeva, tri pobede više u odnosu na najbližeg pratioca već sad su Užičane približili Košarkaškoj ligi Srbije.

Trener Vladimir Lučić napravio je letos odličan spoj iskustva i mladosti. Povratak Nikole Otaševića pa otvoren ugovor Nikole Maleševića, koji je još u ekipi, pouzdani Petar Marić, Miroslav Radić i Branko Anđić potpomognuti mladom gardom na čelu sa Stefanom Simićem, doneli su Slobodi seriju kakvu niko nije očekivao.

„Samo jedan poraz, to ni sebi nisam mogao da obećam.Počeli smo sa po jednim kvalitetnim rešenjem na svakoj poziciji, tokom sezone mlađi su znali da na pravi način odmene iskusnije. U ligi ima dosta ekipa približnog kvaliteta, a naš rezultat je proizvod timskog rada. Kvalitet i karakter smo pokazali samo u nekoliko utakmica “ na jednu loptu“. Najbolji smo bili protiv direktnih konkurenata, na domaćem terenu protiv Novog Pazara i na gostovanju u Smederevskoj Palanci“, kaže trener Lučić.

Pred nastavak sezone idealno bi bilo ako tim ostane na okupu, što sada izgleda kao realna opcija.

Bićemo jači na poziciji „tri“ i „četri“ za Filipa Pajovića, povratnika sa Kipr, ranije igrača Borca, Vojvodine i Jagodine. Kako stoje stvari ostaće i Malešević čiji doprinos dosadašnjim rezultatima je ogroman. Moramo zaboraviti da imamo više nego pristojnu prednost na tabeli, i zato krećemo sa treninzima odmah po Novoj godini. U nastavku, od 13 utakmica sedam igramo kod kuće, i tada moramo biti na visini zadatka. Nećemo kalkulisati ni u gostima iako nam predstoje ozbiljne provere u Zrenjaninu, Aleksincu i Novom Pazaru“, dodaje trener Lučić.

Nastavak prvenstva biće prilika za mlađe igrače da dobiju veću minutažu. Konačno se dobro radi u mlađim selekcijama iz kojih Užičani žele da crpe kvalitet za godine koje dolaze.

Dobri rezultati su produkt stabilne finansijske situacije  posle dolaska među sponzore  Čačanina Saše Turovića. Tu je još jedna grupa prijatelja kluba, ali u Slobodi su svesni da ulazak u Košarkašku ligu Srbije ne sme sam po sebi biti cilj.Sportski sektor na čelu sa trenerom Vladimirom Lučićem, dobro zna da nema smisla razmišljati o višem rangu bez formiranja respektabilnog sastava. Do kraja sezone znaće se ko iz sadašnjeg tima zaslužuje šansu.

Uprava na čelu sa  Goranom Tošovićem mora da obezbedi nekoliko puta veći budžet. Treba podstaći lokalnu samoupravu da više ulaže u košarku i značajno proširiti klub sponzora. Da to nijeneizvodljivo moglo se zaključiti iz novogodišnje poruke predsednika kluba, „slavićemo 21. aprila 2018. i za narednu jesennapraviti klug kakav priliči gradu Užicu“.

Autor: Zoran Žeravčić

You may also like...