Sloboda kreće iz početka (VIDEO)

UŽICE – Ono što nisu uspeli prošle, gradski oci su ostvarili ove godine, Sloboda kreće iz početka.

Nemanja Nešić, pomoćnik gradonačelnika Užica

Sloboda kreće iz početka. Tako kaže Nemanja Nešić jedan od članova uprave koja je bila zagovornik gašenja FK Slobode još prošle godine.

Božidar Opačić  pokazao se kao najgore moguće rešenje, jer Sloboda nije imala nikakvu organizaciju, ekipa se tražila sve vreme i u januaru je toj priči došao kraj. Opačić se oprostio od Užica posle samo 6 meseci, a na čelo užičkih roso-nera dolazi Milovan Đorić.

Milovan Đorić i članovi Skupštine FK Sloboda Užice

Ideja da se ostatak prvenstva odigra sa mlađim snagama i iskusnim trenerom u jednom trenutku je dala nadu da Sloboda može i da opstane, ali pri buđenju se uvek pojavi dug sa sedmocifrenom cifrom, koji sve vreme stoji kao mač nad glavom. Posle iscrpljujućih razgovora sa navijačima, veteranima i sa svim zainteresovanim stranama doneta je odluka o gašenju kluba. Navodno ,to nije gašenje, već samo „kupovina“ PIB- a,dok sve ostalo ostaje isto, dres, grb, stadion…

Po rečima Milovana Đorića, ovo je hrabra odluka. Namera je da se Sloboda za samo jednu sezonu vrati u srpskoligaško društvo, a ta Sloboda će , po Đoriću, biti zdrava i spremna za nove izazove.

Veliki protivnik ovakvog načina rešavanje krize u kojoj je Sloboda, jeste bivši igrač i trener Ivan Čančarević. Za njega je Sloboda jedan od retkih preživelih brendova Užica i taj brend nema cenu. Fuzionisanje sa bilo kojim timom, ma kako se on zvao, po Čančareviću, nije rešenje.

„Ukoliko Sloboda ima problem, a očigledno da ga ima treba ići ispravnim putem. A taj put je poslednji rang Zlatiborska okružna liga, a ne ovaj veštački na kom se putevi ukrštaju sa klubom koji je osnovan u skorije vreme“, ističe Čančarević.

Na sednici Skupštine kluba izabrana je tročlana komisija u sastavu Nemanja Nešić, Zoran Jovičić i Zoran Melentijević koja će biti zadužena za proces pregovora i formiranja novog kluba.

Skupština FK Sloboda

Po rečima Nešića, sve će biti urađeno po zakonu, ali ostaje nejasno zašto se krije ime ekipe od koje se „kupuje“ PIB, kad ta ekipa zauzima pretposlednje mesto u Zlatiborskoj okružnoj ligi, a Sloboda treba da igra Zapadno Moravsku, koja je rang više!?

 

 

You may also like...