Slatko druženje putujući poklon (VIDEO)

UŽICE – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Užicu, ove godine nije bila organizovana tradicionalna manifestacija povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Milica Zlatić humana devojka iz Užica odlučila je da ni u ovim uslovima ne budu zaboravljeni, pa je organizovala akciju prikupljanja slatkiša, kozmetićkih preparata i igračaka, kako bi im napravila novogodišnje paketiće .

Milica se već pet godina bavi humanitarnim radom,do sada je organizovala brojne humanitarne akcije većinom u Beogradu, ali ove godine odlučila se da humanost pokaže i u svom gradu i svoju akciju nazvala „Slatko druženje putujući poklon“.

slatkiši
Foto:ZooMUE

„Ovo je prvi put da akciju „slatko druženje“ organizujem u svom rodnom gradu. Podstaklo me je to što se bliže praznici i cilj mi je da obradujemo što više dece sa invaliditetom“, rekla je organizatorka humanitarne akcije Milica Zlatić.

Prema Milicinim rečima akcija je podržana od strane velikog broja firmi, ali i pojedinaca koji su želeli da daju svoj doprinos u prikupljanju  slatkiša , igračaka i kozmetičkih preparati..

„Veoma je veliki odziv i ovo je prvi put da će se pomoć usmeriti na tri strane. Jedan deo je već predat udruženju MNRO „Anđeli“, takođe ćemo jedan deo usmeriti dnevnom boravku za rad sa osobama sa invaliditetom u domu Petar Radovanović i deo će otići i ženskom centru Užice“, dodala je Milica.

Ova humanitarna akcija trajaće do sredine decembra, nakon čega će nekoliko dana pred Novu Godinu svi dobiti svoje paketiće. A, na proleće Milica planira da pokrene još jednu humanitarnu akciju na takozvani „dan sladoleda“, kada će svi koji budu želeli kuglu, morati da je plate jednom SMS porukom za neko od bolesne dece.

U Užicu trenutno ima 100 osoba sa invaliditetom od kojih je oko 40-oro dece, a 2003 godine osnovano je udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama pod nazivom  „Anđeli“ sa ciljem da uključe mentalno hendikepirane osobe različitih kategorija i uzrasta u edukativne programe.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.