Slatki paketići za seosku decu

NOVA VAROŠ – Opština Nova Varoš i Кancelarija za mlade obezbedili su poklon paketiće sa slatkišima i školskim priborom za 140 predškolaca i osnovaca iz seoskih škola, dok im je Dom kulture darivao novogodišnju predstavu u izvođenju glumačke trupe iz Beograda.

Darovi za mališane sa sela, foto: Varoške novine

„Slatke“ poklone, ukupno vredne oko 80.000 dinara, dobili su svi predškolci i učenici do petog razreda osnovne škole u Božetićima, Radoinji, Bistrici, Akmačićima i Jasenovu.

Ovu akciju već treću godinu za redom, organizovali su Кancelarija za mlade i opštinsko Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, a na inicijativu predsednika opštine Radosava Vasiljevića.

„Akcijom smo obuhvatili seoske mališane jer su im teže i u manjem obimu dostupni različiti kulturni, zabavni, edukativni i sportski sadržaji nego vršnjacima u gradu. Darovi su simbolična poruka da mislimo na njih i njihove porodice i brinemo da im detinjstvo bude što srećnije“, poručio je okupljenoj deci predsednik Vasiljević, izražavajući zadovoljstvo što se ove godine u novovaroškom kraju rodilo više beba nego lane.

Varoške novine

You may also like...