Školska takmičenja uz poštovanje epidemioloških mera

SRBIJA – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je svim osnovnim i srednjim školama dopis u kome se navodi da se organizuju sva planirana takmičenja i smotre učenike uz poštovanje epidemioloških mera.

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da je cilj takmičenja i smotri, afirmacija obrazovno vaspitnog rada, postignuća učenika i podizanje kvaliteta obrazovanja.

“Odluka da se takmičenja i smotre održe uz poštovanje svih epidemioloških mera doneta je u najboljem interesu učenika i kako niko od učenika ne bi bio oštećen i diskriminisan”, naveo je Ružić.

Uz dopis Ministarstva školama su dostavljene i preporuke za postupanje tokom održavanja takmičenja učenika u cilju prevencije i kontrole infekcije virusom Kovid 19 Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Kako se navodi, potrebno je primenjivati sve mere prevencije za sprečavanje virusa, uključujući i obavezno nošenje maske i obezbeđivanje mera za pojačanu higijenu ruku i prostora.

Tokom održavanja takmičenja broj učenika u učionici ne može biti veći od 15, a neophodno je i održavanje fizičke distance od najmanje 1,5 metar. Za kontrolu sprovođenja mera neophodno je zadužiti jednu osobu, deo je preporuka Instituta za javno zdravlje.

Među preporukama je, takođe, da sportska takmičenja budu pomerena i održana u trenutku kada epidemiološka situacija bude povoljnija.

Izvor: Tanjug, Foto: Zlatibor press

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.