Škola za bolji kvalitet vazduha

UŽICE-Grad Užice sprovodi aktivnosti za unapređenje dokumenata Javnih politika iz oblasti upravljanja kvalitetom vazduha. U toku je proces revizije Plana kvaliteta vazduha kao i Kratrkoročnog akcionog plana zaštite kvaliteta vazduha.

foto.zoomue

U petak 2.juna će u Gradskoj kući biti predstavljanje aktivnosti koje su sprovedene u u okviru projekta „Škole za bolji kvalitet vazduha“.

Cilj sastanka je predstavljanje aktivnosti koje je sproveo grad Užice u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Užica. Aktivnosti se tiču revizije Plana kvaliteta vazduha grada Užica, unapređenja angažovanja mladih u procesima razvoja lokalne politike, kao i podsticanja saradnje između mladih i lokalnih samouprava, a realizovane su u okviru projekta „Škole za bolji kvalitet vazduha: monitoring građana zasnovano na građanima, STEM obrazovanje i aktivizam mladih u Srbiji”.

Cilj Projekta je da ojača svest dece, mladih, roditelja i nastavnika o negativnom uticaju zagađenja vazduha, nivoima zagađenja vazduha i njegovim štetnim efektima na zdravlje. Grad Užice je jedna je od izabranih lokalnih samouprava koja u okviru projekta dobija direktnu tehničku podršku za izradu dokumenata javne politike čiji je cilj unapređenje kvaliteta vazduha, tačnije doprinos unapređenju zaštite životne sredine i zdravlja. Ovaj proces uključuje i podršku programskom budžetiranju mera za smanjenje zagađenja vazduha i za uključivanje mladih u proces izrade programskih dokumenata i budžeta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.