Škola u Turici počela da radi (VIDEO)

UŽICE-U Turici je danas svečano obeležen završetak rekonstrukcije isturenog odeljenja OŠ „Stari grad“.Od danas 170 predškolaca i osnovaca nastavu pohađaju u ovom renoviranom objektu.

U rekonstrukciju,koja je trebala da bude završena u februaru mesecu,uloženo je 63 miliona dinara Kancelarije za javne nabavke,dok je učešće grada bilo 2 miliona dinara za nabavku opreme i nameštaja,kao i izrada projekata i obezbeđivanje priključaka.

Direktorka škole Stanimirka Smiljanić Raonić istakla je da je rekonstrukcija ovog isturenog odeljenja bila preko potrebna,jer je ono otvoreno još 1984.godine i zahvalila se gradu i Kancelariji za javne nabavke za stvaranje boljih uslova za borvak i rad dece u Turici.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković najavio je da uskoro kreće i realizacija projekta energetske efikasnosti u javnom sektoru,gde grad Užice sa švajcarskom Kancelarijom za saradnju ulaže oko 1,7 miliona švajcarskih franaka u rekonstrukciju 4 škole i jednog dečjeg vrtića u gradu.

„Ovih dana među prvima u Srbiji biće realizovan projekat Pametna škola u OŠ Kralj Petar II ,koji je podržao resor ministra Nenada Popovića za inovacije i tehnološki razvoj sa 200.000 evra.Đaci će dobiti nove interaktivne table,najmoderniji sistem za protivpožarnu zaštitu,video nadzor“,rekao je Petković.

You may also like...