Skijalište Obudojevica transformisano u Ski centar Gold Mountain (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatiborsko skijalište Obudojevica nedavno je preuređeno u Gold Mountain skijaški centar. Primarna delatnost i dalje je obuka skijaša početnika, s tim da iz ovog centra kažu da je čitava priča ovom transformacijom dovedena na viši nivo.

Novi skijaški centar funkcioniše kao društvo ograničene odgovornosti, a u preuređenje skijališta uloženo je oko pola miliona evra sopstvenih sredstava. Sam prostor zakupljen je na rok od deset godina.

„Rad skijališta unapređen je nabavkom opremom za veštačko osnežavanje, kao i tabača za sneg. Imamo deset topova za veštački sneg, a ne oskudevamo ni prirodnim snegom“, rekao je direktor marketinga ski centra, Bojan Šukilović.

Činjenicu da se skijalište nalazi u samom centru Zlatibora, kao i povoljnu konfiguraciju terena za obuku početnika i dovoljnu nadmorsku visinu za proizvodnju veštačkog snega, vide kao svoje najveće adute.

„Nalazimo se na oko 1000 metara nadmorske visine, što je sasvim dovoljno za proizvodnju snega. Važno je jedino da temperature budu niže od četiri stepena ispod nule“, dodaje Šukilović.

Obuka skijaša odvija se po istom principu, bez obzira da li su u pitanju deca ili odrasli.

Novi skijaški centar na Zlatiboru Gold Mountain
Foto: ZooMUE

„Nikad nije kasno, ako imate volju. Ja sam imao jaku želju, pošto kližem, a nikad nisam stao na skije. Oduševljen sam. Jedva čekam da opet skijam“, rekao je jedan od zrelijih polaznika, iz Inđije.

Iz centra ističu podršku podršku lokalne samouprave u realizaciji planova, dodajući da im prvi meseci rada nagoveštavaju ispunjenje glavnog cilja, a to je da privuku što veći broj turista.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.