Ski opening na Torniku (video)

 

TORNIK-Ski centar Tornik počeo je danas sa radom.Rade dve  staze,Čigota i Tornik,na kojima ima 30 centimetara utabanog veštačkog  snega ,a povodom otvaranja Skijališta Srbije omogućila su danas i sutra svim skijašima besplatne vožnje ,a u subotu i nedelju popust od 70 odsto na poludnevne i dnevne ski karte.

tornik5 “Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje veoma brzo smo pripremili ove dve  staze na Torniku.Čim se steknu vremenski uslovi u funkciji će biti svih 9 kilometara staza .Svim posetiocima su na raspolaganju i adrenalinski sadržaji u ski centru,bob na šinama i tjubing staza.Radi i šestosedna žičara i pokretne trake”,kaže  generalni direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika.

Ćika ističe i da su Skijališta Srbije ove godine počela ranije skijašku sezonu na Torniku i da se nadaju boljoj sezoni nego prošlogodišnjoj.

“Prošle zime sezona je trajala 45 dana i za to vreme na Torniku je skijalo 16 hiljada skijaša.Ove zime samo na ski openingu imaćemo sigurno preko dve i po hiljade skijaša”,naglašava Ćika.

Dnevna cena ski pasa na Torniku je 1.900 dinara.

Na Zlatiboru su takođe spremni za zikmsku sezonu,kaže zamenik predsednika opštine Arsen Đurić.

“Za novogodišnje praznike rasprodati su svi aranžmani u hotelima,a sobe se izdaju i u Čajetini i okolinim mestima.Goste će na Kraljevom trgu za novogodišnje praznike zabavljati Haris Džinović,Riblja čorba i Željko Joksimović.Očekujemo preko 30 hiljada gostiju.Takođe ,prema najavama i ova zimska sezona će biti rekordna i trajaće najmanje 50 dana “kaže Đurić.

 

You may also like...