Situacija u Lučanima stabilna (video)

  LUČANI-Predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić izjavila je za ZOOMUE  da je situacija u toj opštini danas stabilna , iako kiša pada od ponoći ali ne tako jakim intenzitetom.

lucani 1“Reke Bjelica i Zapadna Morava sa pritokama su u stagnaciji,pa nisu danas izazvale nove probleme”,kaže Stambolićeva.

 

Ona ističe da su u Lučanima sve službe u pripravnosti.Ojačani su bedemi,a Vojska i Žandarmerija pomažu meštanima u čišćenju i saniranju posledica poplava.

“U Lučanima je 120 pripadnika Vojske i Žandarmerije koji su angažovani na pomaganju meštanima i privrednim preduzećima.Oni su takođe u punoj pripravnosti,kako bi pravovremeno reagovali ukoliko dođe do porasta vodostaja i ponovnog plavljenja”,kaže Stambolićeva.

U opštini su počeli i sa pravljenjem prvih procena štete,koje se,kako kaže Stambolićeva,mere višemilijonskim iznosima evra na privrednim objektima i kućama.

 

“Od sutra na terenu će biti Komisija za procenu štete na privrednim objektima.Uradiće se sve da se utvrde prave štete koje su pričinjene ovom poplavom”,ističe Stambolićeva.

Epidemiološko situacija u Lučanima u stabilna,a prema informacijama iz Zavoda za javno zdravlje voda je ispravna za piće.

Vrtić u Lučanima ,koji je bio poplavljen u ponedeljak, neće raditi do 21.marta,dok se nastava u svim školama u opštini održava redovno.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.