Sinoćno nevreme nanelo velike štete

ZAPADNA SRBIJA-U olujnom nevremenu praćenom obilnim padavinama i gradom, koje je sinoć zadesilo zapadnu i jugozapadnu Srbiju, stradala je putna infrastruktura, voćnjaci, ratarske i povrtarske kulture, a procena štete je u toku, rečeno je danas Tanjugu.

pozega gradNačenik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da su najveću štetu pretrpele varošice u Mačvanskom okrugu, zatim Užice, Kosjerić i Požega.

U toku je, kako kaže, otklanjanje kvara na elektromreži u opštini Bajina Bašta gde je sinoć 500 potrošača ostalo bez struje, dok je u Kosjeriću došlo do štete na poljoprivrednim kulturanma i infrastrukturi i kvara na dalekovodu gde je 360 potrošača ostalo bez struje.

pozega grad1„Što se tiče Požege tu smo imali veliku količinu padavina 30 litara po kvadratnom metru. Grad je izazvao veliku štetu na ratarskim i povrtarskim kulturama, zatim štetu na vozilima, na fasadama kuća i crepovima, a poplavljeni su i podrumi pojedinih objekata“, rekao je Marić.

Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić kaže da je ovo peta poplava koja je zadesila tu opštinu od maja ove godine, da je u nevremenu tokom noći pričinjena ogromna materijalna šteta da su stradali putevi, voćnjaci, malinjacima, da je procena štete u toku.

Iz opštiske uprave Požega Dragan Petronijević kaže da će Komisija za procenu štete u toku dana izaći na teren.

“Jutros smo zasedali i preliminarno smo doneli procenu šteta. Rekli smo da je ona negde oko 20, 21 milion na poljoprivredi, oko 11 miliona na građevinskim objektima i 14 miliona na infrastrukturi“, rekao je Petronijević i dodao da će se precizniji podaci znati nakon izlaska na teren.

Prema njegovim rečima, u gradskoj zoni dosta je automobila stradalo, ali najavažnije je da ljudskih žrtava nije bilo.

You may also like...