Simonović:Rekonstrukcija barske pruge od kraja naredne godine (video)

 UŽICE-Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović najavio je u Užicu da je u toku izrada projektne dokumentacije i da će kompletna rekonstrukcija barske pruge na deonici Beograd ­– Vrbnica početi krajem naredne  ili početkom 2016.godine.

  “Sredstva za rekonstrukciju su obezbeđena iz međunarodnih kredita.Vratićemo projektovane brzine na ovoj pruzi, poboljšati putne prelaze, koji su u jako lošem stanju i predstavljaju problem za bezbednost saobraćaja, a obnovićmo i komandni centar na ovoj deonici”, rekao je Simonović.

 Generalni direktor Železnica Srbije istakao je da je u poslednjih godinu dana zakašnjenje vozova smanjeno za 60 odsto, a da otkazivanja polazaka vozova više nema.Problem je i dalje mali broj vagona , koji će , po Simonoviću, uskoro biti prevaziđen.

 “Planiramo u ovoj godini da kupimo oko 60 polovnih putničkih vagona,što će od juna poboljšati kvalitet prevoza putnika.U sledećoj godini imaćemo I 60 novih dizel i elektomotornih vozova, što će osvežiti krvnu sliku železnice u celini”, naglasio je Simonović.

 Simonović je istakao da je svestan da srpske železnice kasne mnogo za standardima EU i za to okrivio prošlo rukovodstvo ovog javnog preduzeća.

 “Pre četri godine nije povučeno milijardu i 400 miliona evra međunarodnih kredita.Ja sam te kredite podstakao prošle godine i prva realizacija tih para biće ove godine na deonici Beograd-Pančevo.Od juna radiće se i tri deonice na Koridoru 10, a krajem godine desni kolosek Velika Plana-Mala Krsna i onda prelazimo na Koridor 11.Ti radovi dovešće za dve do tri godine da na srpskim prugama vozovi idu brzinama od 120 do 160 kilometara na sat”, obećava Simonović.

  On je naglasio da je i pored problema prevoz putnika u Požegi povećan za 14 odsto,a prevoz robe za 55 odsto.

 Simonović je najavio i da će sutra , posle 7 godina od izradnje, biti puštena u promet elektrovučna podstanica u Kraljevu , koja će omogućiti da se u saobraćaj, umesto dosadašnja dva, pusti neograničen broj elektro vozova na deonici Kraljevo-Požega.

  Simonović je danas obišao železničku stanicu u Užicu i sa radnicima razgovarao o poslovanju.

  Komentarišući zahteve sindikata za njegovom smenom Simonović je rekao da ima podršku 95 odsto radnika Železnica Srbije i da to najbolje govori o neopravdanosti zahteva lidera sindikata.

 Simonović je u Užicu razgovarao i sa gradonačelnikom Sašom Miloševićem sa kojim je dogovorio realizaciju projekta nadvožnjaka u Zlakusi i  izgradnju prelaza u Gorjanima za potrebe Fabrike otpadnih voda koja je u izgradnji.

ZooM

))))

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.