Simić iks faktor (VIDEO)

Košarkaši Slobode su ostvarili prvu pobedu pred svojim navijačima i to protiv Dunava, rezultatom 105:79 (17:21; 25:17;32:23;31:18).

Iako je Sloboda u ovaj meč ušla sa velikim kadrovskim problemima na kraju je smogla snage za ubedljiv trijumf. Lučić nije mogao da računa na Otaševića i Abramsa pa je jedinicu mora da glumi Simić za kojeg igarči Dunava nisu imali rešenje. Na svu muku Hristov koji je u igri proveo samo 4 minuta i 19 sekundi doživeo je povredu ramena i više se nije vraćao u igru. U skraćenoj rotaciji Simić je non stop bio u igri,da bi na kraju kada je sve bilo rešeno dobio zaslužen odmor i još veći aplauz.

Dunav je od početka pokazao da neće biti lako i sve vreme su bili ili u egalu ili su vodili. Prva četvrtina im je pripala rezultatom 21:17, da bi Sloboda na poluvremenu imala +4 (42:38). Veoma brzo Vuković ulazi u problem sa ličnim greškama pa je na terenu ostao jedini raspoloženi igrač u redovima gostiju, Dragović. Šućov, Žigon i ostali igrači koji su ulazili sa klupe nisu uspevali da daju ton igri koji je želeo Ašćerić, ali je zato Lučić imao odličnog Trajkovića i Kadirija koji su kad god su bili na parketu davali pun doprinos.

Igra Dunava se u drugom poluvremenu raspala po svim šavovima i sam podatak da su za 20 minuta primili 63 poena sve govori. Sloboda je agresivnom odbranom, jurenjem protivnika po celom terenu i brzom tranizicojom slomila otpor ekipe iz Staih Banovaca i na kraju došla do zaslužene pobede. Oko 1000 gledlaca je kamernoj atmosferi posmatralo ovaj meč ali kako je utakmica odmicala i publika se budila.

Najbolji i najefikasniji igrač utakmice Stefan Simić je postigao 28 poena, ostvario 10 skokova i četiri asistencije, a mora se reći da je ovaj momak svojim odnosom prema igri davao motiv i snagu svojim saigračima. Njemu uz rame ide i Petar Marić koji je ovu utakmicu odigrao bez ijednog treninga ali je uspeo da ubaci 14 poena kao i Trajković koji je tek izašao iz povrede.

Čomagić je loše počeo ali je odlično završio utakmicu, 17 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Dvocifren je bio i Crnić, 11 poena. Kod gostiju sem Dragovića, 24 poena, nije bilo raspoloženih igrača tako da je Aščeriću ostalo jedino da se nervira pored klupe i da se nada da je ovo bio samo loš dan za njegove igrače. Sve u svemu zaslužen trijumf domaće ekipe.

You may also like...