SEVOJNO: Neophodno definisati model finansiranja opštine

SEVOJNO – Neophodno je definisati način finansiranja Gradske opštine Sevojno jer od toga zavise aktivnosti, planovi i programi razvoja opštine, a to nam je prvi zadatak u narednom periodu, izjavio je za  portal ZOOMUE predsednik Gradske opštine Sevojno, Brane Sindžirević.

  sevojnoIzborom predsednika I zamenika predsednika opštine konstituisana je  novoformirana Gradska opština Sevojno. Za predsednika Gradske opštine Sevojno izabran je Brane Sindžirević, dok će funkiciju zamenika obavljati Milivoje Jeremić. Na drugoj konstitutivnoj sednici Skupštine Gradske opštine Sevojno izabrano je i petočlano Opštinsko veće. Tanja Milovanović biće zadužena za infrastrukturu i konunalne delatnosti, Vladan Milinković za privredu, investicije i projekte, Vlade Živanović dobio je resor kulture, spota i turizma, Ljubodrag Despotović resor za zdravstvo, socijalnu i dečiju zaštitu, dok je Bojani Otašević pripao resor društvene delatnosti, ekologija i zaštita životne sredine.

Prvi zadatak po rečima prvog predsednika Gradske opštine Sevojn, Brana Sindžirevića, biće definisanje načina finansiranja opštine. 
 „U Sevojnu egzistira značajan broj privrednih subjekata u kojima rade i Sevojničani i zato smatram da je neophodno promeniti dosadašnji način izdvajanja iz budžeta grada u korist Sevojna.Očekujem da će Gradska opština Sevojno biti u neuporedivo boljoj poziciji jer od toga zavisi kako će građani Sevojna žiteti u vremenima koja su pred nama, istakao je Sindžirević u svom prvom obraćanju odbornicima. 
On je odbornicima predstavio program rada koji bi bio ostvariv nakon definisanja modela finansiranja. 
„To su poboljšanje infrastrukture i komunalnog uređenja, poboljšanja u oblasti ekologije, mere usmerene na stvaranje uslova za dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta, poboljšanje zdravstvene zaštite, socijalne, i dečije zaštite, mere za bolji I organizovaniji život omladine , stvaranje efikasne lokalne administracije. Nadam se da ćemo u ovome imati podršku grada, kao što smo je imali u stvaranju preduslova za početak funkcionisanja naše gradske opštine“, naglasio je Sindžirević. 
Na drugoj sednici Skupštine usvojen je Statut Gradske opštine Sevojno i potvrđeni mandati 15 odbornika.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.