Sevojničani uređuju Crkvarski potok (video)

SEVOJNO – Uređenje Crkvarskog potoka koji teče kroz najgušće naseljen deo opštine Sevojno je prva akcija koju je organizovalo rukovodstvo novoformirane Gradske opštine Sevojno.

 

crkvarski potok 2Kako je za portal ZOOMUE izjavio predsednik Gradske opštine Sevojno, Brane Sindžirević, reč je o volonterskoj akciji u koju je uključeno opštinsko rukovodstvo i građani Sevojna koji su želeli da daju doprinos uređenju Sevojna.

„Prema mojim saznanjima uređenje ovog potoka ranije je organizovano preko Direkcije za izgradnju grada, na tenderu je biran izvođač i taj posao je koštao od 800 do 900 hiljada dinara. Pošto mi ti sada radimo volonterski to je ušteda i za naš i za budžet grada Užica“, naglasio je Sindžirević. 
On je dodao da ova akcija ima estetski i preventivni značaj.
„ Obrastao travom i trskom Crkvarski potok predstavljao je pontencijalnu opasnost u vreme velikih kiša, pretilo je njegovo izlivanje, a bio je i leglo gmizavaca.Akcija je počela pre dva dana, a plan je da se potok očisti duž celog toka, do magistrale“, dodao je Sindžirević.
Predsednik Gradske opštine Sevojno podsetio je da je uklanjanje trave i šiblja samo deo posla i da će uz pomoć privrednih društava pokušati da obezbede i mehanizaciju pomoću koje bi očistili i zid korita Crkvarskog potoka. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.