Sertifikati za zavarivače

PRIBOJ,NOVA VAROŠ – Polaznicima obuke za zavarivače u Novoj Varoši, u četvrtak će u Priboju biti uručeni sertifikati.

Obuku je organizovala prijepoljska Filijala NSZ u saradnji sa Mokrogorskom školom menadžmenta, Oksford Akademijom i firmom „Spektar“ DOO iz Nove Varoši.

Od deset polaznika obuku je sa uspehom završilo osam, koji su stekli pravo na sertifikat za jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu rada. Polaznici su bili nezaposleni bez kvalifikacija ili u statusu dugoročno nezaposlenih lica, a tokom dvomesečne obuke imali su 360 časova, od kojih 120 časova teorijske i 240 časova praktične nastave.

Obuka za zavarivače realizovana je u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje“, direktnim grantom koji je Evropska unija dodelila NSZ i kroz koji se uspešno sprovode obuke na zahtev poslodavaca, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, subvencije za samozapošljavanje i obuke za potrebe tržišta rada.

Projekat „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje“ omogućava povezivanje teže zapošljivih lica sa evidencije nezaposlenih i poslodavaca, pomaže nezaposlenima da unaprede svoje veštine i na taj način doprinosi smanjenju nezaposlenosti. Projekat finansira EU sa 4,5 miliona evra, a sufinansira se iz budžeta Republike Srbije sa 500 hiljada evra. Dodatnih 1,8 miliona evra EU ulaže u tehničku pomoć upravljanju projektom.

PP Media/ZOOMUE

You may also like...