Sertifikat štabu za vanredne situacije

ZLATIBOR – U organizaciji Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Zlatiboru je održan seminar za komandante okružnih, gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije. Seminaru je prisustvovala i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević u svojstvu komandanta Štaba za vanredne sitaucije grada Užica.

U procesu upravljanja u vanrednim sitaucijama, pored Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno učestvuju brojni akteri, ali spremnost loklanih samouprava da se blagovremeno i na odgovarajući način pripreme i odgovore na izazove od prioritetnog je značaja. Stoga je cilj ovog seminara unapređenje znanja i organizacionih sposobnosti komandanata u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama i rukovođenju štabom za vanredne situacije.

Na seminatu su učestvovali komandanti okružnih štabova jedinica lokalnih samouprava Zlatiborskog, Kolubarskog, Moravičkog i Raškog upravnog okruga, kojima su uručeni sertifikati za doprinos u unapređenju rukovođenja i podizanja kapaciteta štabova za vanredne situacije.

GRAD UŽICE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.