Sertić: Zaštitićemo domaću industriju promenom propisa

UŽICE -Ministar privrede Željko Sertić izjavio je u Užicu da će ovo ministarstvo inicirati promenu različitih vrsta propisa koji treba da omoguće zaštitu domaće industrije u skladu sa evropskim pravilima.

 “Jedan od primera je da sada Srbija metalni otpad izvozi u inostranstvo,koji kasnije naše fabrike uvoze po skupljoj ceni ,nego što bi to imali kod nas.S obzirom da je to neuredjeno tržište ,Ministrstvo privrede će u narednom periodu preduzeti aktivnosti kako bi svim privrednim subjkektima koji rade u metalskom sektoru omogućili da svoje poslovanje održe na dobrom nivou”,izjavio je Sertić posle obilaska Valjaonice bakra Sevojno i razgovora sa menadžmentom.
Sekundarne sirovine koje se sada izvoze mogu da se prerade i u Valjaonici bakra ,RTB Boru i drugim fabrikama u Srbiji ,izjavio je novinarima generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno Milija Božović.
“Dobili smo obećanje od ministra Sertića da će se ova oblast regulisati i to je izuzetno bitno za našu fabriku,jer mi  možemo da 60 odsto od ukupnih sirovina koristimo sekundarne sirovine,što bi smanjilo naše troškove proizvodnje”,kaže Božović.
Tokom  posete Užicu  ministar privrede Željko Sertić posetio je i kompaniju Sirogojno company,a o merama Vlade Srbije za poboljšanje privrednog ambijenta razgovarao je sa gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem.
Ministar privrede upoznao je užičke privrednike sa merama Vlade Republike Srbije za poboljšanje privrednih aktivnosti,kao i dostignutim stepenom evropskih integracija i mogućnostima srpske privrede za korišćenje predpristupnih fondova EU.
“Mnogo više informisanja i saradnje izmedju opština i regionalnih komora mora biti kako bi iskoristili potencijale ,koje nam pružaju predpristupni fondovi EU,ali i bilateralni sporazumi sa zemljama u Evropi i van nje”,istakao je Sertić.
Sertić je naglasio da će Razvojna agencija Srbije,koja će biti naslednik SIEPE i Nacionalne agencije za regionalni razvoj,nastaviti realizaciju svih započetih projekata.
“Razvojna agencija Srbije doprineće skraćenju procedura,povećanju efikasnosti i koordinacije ,tako da će realizacija svih poslova biti daleko bolja i kvalitetnija”,istakao je Sertić u Užicu.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.