Senzacionalna pobeda Zlatibora (VIDEO)

ZLATIBOR – Fudbaleri Zlatibora plasirali su se u 1/8 finala Kupa Srbije, načinivši  iznenađenje u prvoj rundi, oni su na „Švajcariji“ eliminisali, niški Radnički posle boljih izvođenja jedanaesteraca rezultatom 7:6.

Čajetinci su do istorijskog uspeha došli posle penala, mada su prema broju stvorenih šansi za gol, i zaslužili trijumf. U regularnom delu utakmice rezultat je bio 0:0.

Već u prvom poluvremenu Zlatibor je imao nekoliko ozbiljnih šansi, Nikačević je u dva navrata savladao golmana gostiju, ali je otišao previše u stranu sa loptom, tako da nije uspevao da uputi šut ka praznom golu. Takođe, Pavlović je uputio nekoliko udaraca, a posebno opasan bio je šut iz 78. minuta, kada je pogodio stativu. U samoj završnici, Mladenović i Ćirović su bili u prilici, ali ni tada gola nije bilo.

U penal seriji, prvi je promašio Ćirović, za domaće, u četvrtoj rundi. Međutim, uzvratio mu je odmah  Nikola Stanković, čiji šut brani golman Divac. Presudila je osma serija, u kojoj je Nikačević bio precizan za domaćem, a potom je Dalibor Divac odbranio  i šut Simunovića, za veliko slavlje Zlatibora.

Penale za domaće realizovali su: Miličić, Lazović, Cvetković, Mladenović, Pavlović, Mijač i Nikačević, dok su za goste pogađali Pavkov, Jovanović, Arsić, Noma, Kovačević i Subić.

You may also like...