Sednica Gradskog veća Užica u Sevojnu (VIDEO)

SEVOJNO, UŽICE- Sednica Gradskog veća Užica danas je održana u gradskoj opštini Sevojno, a u narednom periodu, kako je najavljeno, održavaće se i u užičkim mesnim zajednicama.

„U svakodnevnom kontatku sa našim sugrađanima kroz „Sistem 48″ saznali smo da oni nemaju dovoljno informacija o tome šta gradska vlast radi i rešili smo da to izmenimo i kroz novi način rada Gradskog veća tako što ćemo sednice, s vremena na vreme, organizovati u mesnim zajednicama, zajedno sa savetima tih zajednica i delom građana kako bi ih upoznali sa našim radom. Krenuli smo prvo od naše jedine opštine Sevojno“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

On je ovom prilikom istakao da se dobra saradnja grada i opštine Sevojno ogleda kroz  investicije iz budžeta grada, ali i zajedničku saradnju prema republici.  Petković je podsetio da je ove godine sredstvima iz republičkog budžeta asfaltirano oko tri kilometra puteva na sedam putnih pravaca, urađeno više od 130 parking mesta, da je u toku dogradanja vrtića Maslačak, rekonstrukcija stare škole u Sevojnu, da je rekonsturisana železnička stanica, očišćen Crkvarski potok, a da se uređuje se 550 metara Đetinje.

„Naredne godine očekujemo iz republičkog budžeta još više investicija, a kada je u pitanju opština Sevojno verujem da će to biti najuspešnija godina do sada. Očekuje nas, uz podršku Kancelarije za javna ulaganja, izgradnja magistaralnog cevovoda Užice – Sevojno, odnosno zamena cevi u vrednosti od milion evra, a posle njih Putevi Srbije su već planirali 50 miliona dinara za asfaltiranje. Posle nekoliko godina čekanja krećemo sa izgradnjom sportske dvorane za koju je grad izdvojio 12 miliona, a nadležno ministarstvo 50 miliona dinara. Potpisan je ugovor za izgradnju dečijeg igrališta. Nadamo se da će naredne godine da krene i izgradnja kružnih tokova“, dodao je Petković.

Predsednik opštine Sevojno Ivan Marić  rekao je da je budžet opštine od 18 miliona dinara dovoljan za pokrivanje ličnih dohodaka i realizaciju preuzetih nadležnosti od grada: sport, kulutru i omladinu.

„Za taj budžet, za koji opozicija kaže da je mali, mi kažemo da je skroman i uspećemo da uštedimo kao što je to i do sada bilo“, naveo je Marić dodajući da je budžet grada Užica predvideo još oko 30 miliona dinara koji će biti izdvojeni u idućoj godini za kapitalne investicije, ali i za udruživanje sa sredstvima građana.

 

You may also like...