Sednica Gradskog veća Užica na Beloj Zemlji (VIDEO)

UŽICE – Sednica Gradskog veća Užica održana je danas na Beloj Zemlji uz prisustvo predstavnika mesnih zajednica Bela Zemlja, Kačer i Ljubanje. Na sednici je izneta informacija o realizovanim investicijama na području ovih mesnih zajednica, kao i planirane investicije u 2019. godini.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je kao najvažnije investicije izgradnju novog objekta fabrike Prvi Partizan u kom bi trebalo da se zaposli 200 radnika, izgradnju vrtića koji bi trebalo da počne sa radom krajem maja i najavio izgradnju industrijske zone.

„Delimično ove, a nadam se u potpunosti iduće godine, uslediće izgradnja prve zelene industrijske zone u Srbiji. Grad je već konkurisao kod Ministarstva privrede za sredstva za postrojenje za prečišćavnaje otpadnih voda. Projekat je vredan 48 miliona dinara, a polovinu sredstava će dati grad. Time će biti rešen problem otpadih voda buduće industrijske zone, ali i 800 meštana Bele Zemlje“, rekao je Petković dodajući da je cilj da se u narednom periodu reši problem otpadnih voda i ostalih meštana.

Gradonačelnik je rekao i da će izgradnja fabrike i industrijske zone biti iskorišćena za gasifikaciju postojeće industrije na Beloj Zemlji, ali i individualnih domaćinstava koja budu zainteresovana. Takođe, naveo je da grad podržava završetak crkve na Beloj Zemlji, te će pored prošlogodišnjih 600 ove godine izdvojiti 700 hiljada dinara.

Petković je dodao da će Putevi Srbije uskoro krenuti i sa rekonstrukcijom 15 kilometara magistralnog puta od Užica do Sušice.

Predstavnici Bele Zemlje, Ljubanja i Kačera naveli su da je u prethodnom periodu dosta urađeno na asfaltiranju puteva, postavljanju javne rasvete i priključenja domaćinstava na gradski vodovod, a da bi svima bili neophodni zajednička ambulanta i apoteka.

Tatjana Milošević, potpredsednica MZ Bela Zemlja kazala je da su u prethodnom periodu uspeli da naprave dečije igralište, započnu izgradnju crkve, a da je neophodo rešiti problem kanalizacije.

Milutin Karaičić iz MZ Kačer je rekao da je u budućem periodu veoma važno da se Bela Zemlja, Kačer i Ljubanje posmatraju kao celina i da su popravka puta od Užica ka Sušici i fabrike koje će omogućiti zapošljavanje pomoći najvažnijem cilju, a to je zadržavanje i naseljavanje ljudi na prostoru tih mesnih zajednica.

You may also like...