Savić: Nema kredita iz MMF i Svetske banke bez drastičnog smanjenja zaposlenih u javnom sektoru (video)

„Položaj i uloga sindikata u narednom periodu moraju biti mnogo važniji nego ranije jer Srpska napredna stranka praktično nema opoziciju“, rekla je u Užicu Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije. Ona je najavila akciju u kojoj će odmah po formiranju Vlade Srbije podsećati vladajuću koaliciju šta je obećala kada je reč o položaju radnika.

Očekujući brzo usvajanje Zakona o radu, Savićeva je rekla da on mora biti precizan, jasan i primenljiv u praksi, s tim da članovi ovog sindikata neće biti rigorozni u svojim stavovima.
„Smatramo da moramo dugoročnije da gledamo šta je u interesu zaposlenog. Mi smo prihvatili rad na određeno vreme koji se produžava sa godinu na dve godine, kao i otpremninu kod poslednjeg poslodavca i to ovih dana objašnjavamo našim članovima“, dodala je Ranka Savić.
Akcija u kojoj će povereništva ovog sindikata deliti propagandni materijal sa obećanjima vladajuće koalicije Savićeva je najavila za 1. maj. Nakon par meseci ponoviće akciju u kojoj će članstvo informisati o ispunjenim ili neispunjenim obećanjima nove Vlade.
„Potpuno sam sigurna da će 2014. godina biti jedna od najtežih za srpskog radnika.Čeka nas restruktuiranje u kome će bez posla ostati oko 35 000 radnika u državnom sektoru. Apsolutna istina je da MMF i Svetska banka neće odobriti nove tranše kredita ukoliko ne dođe do drastičnog smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru“, naglasila je predsednica ASNS.
Ona je dodala da bez investicija i otvaranja novih radnih mesta, a sa tolikim otpuštanjem Srbiju ne čeka svetao period.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.