Vladan Virijević, predstavnik Saveza za Užice, pozvao je sve odbornike da napuste sednicu, poručivši da vladajuća većina, koju čine naprednjaci, „na najgori način zloupotrebljava sve institucije grada“.

„Odluke donosite kao da je grad vaša privatna svojina, bez javnih rasprava i prihvatanja drugih mišljenja. Pretvarate parkove u groblja, Belu Zemlju u industrijsku zonu bez kanalizacije, a građani pišu peticije na koje niko ne reaguje. Grejanje je poskupelo 12 odsto, a fabrike za preradu vode ni na vidiku“, obratio se Virijević skupštinskoj većini i poručio da „odbornici Saveza za Užice, zbog atmosfere progona i linča, ne žele da učestvuju u radu skupštine“.

On je vlast optužio da „etiketira odbornike i da im stavlja mete na čelo, da objavljuje njihove adrese, privatne poslove kojima se bave, zarade i slične podatke kojima se ugrožava njihova privatnost“.

„Trebalo bi da se stidite vaših velikih plata koje nezakonito delite, što je utvrdio državni revizor, socijalne pomoći koju delite uoči izbora, što nećete da pomognete majkama zbog nakaradnog zakona koji su vaši poslanici izglasali. Treba da se stidite i zbog toga što ste dozvolili da Služba za transfuziju krvi ode iz grada posle 1.januara“, poručio je Virijević sa skupštinske govornice.

Skupštinska većina je najpre, umesto Marka Stevanovića (SRS), koji je naveo da je iz ličnih razloga podneo ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine grada, izabrala na tu funkciju takođe radikala Stefana Maksimovica. Potom je, Marko Stevanović izabran za člana Gradskog veća, koji će biti zadužen za poljoprivedu, pošto je Sanja Janković, kako je rečeno, takođe iz ličnih razloga, podnela ostavku na tu funkciju.

Predstavnici Saveza za Užice su prvi put bojkotovali užičku skupštinu 17.decembra ove godine, poručujući da to čine u znak podrške građanskim protestima u Beogradu i osude svih vidova nasilja, proganjanja politčkih neistomišljenika u Srbiji i urušavanja državnih institucija.

Danas